İşçi Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı İlhami Çakıcı, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Çanakkale zaferi, fedakârlık ve vatan sevgisinin simgesidir” dedi.
Atalarımızın bin bir zorluk ve yoklukla çağının en güçlü devletleri karşısında verdiği bu varoluş kavgasının bir milletin uyanıp şahlanmasının tetikleyicisi milli mücadeleye de öncülük ettiğini vurgulayan İlhami Çakıcı açıklamasında şöyle dedi:
“Çanakkale Zaferi ile 19. yüzyılın yılsonlarında Osmanlı’nın toprak kayıpları ve yenilgileri 1. Dünya Savaşı içinde bir kereliğine de olsa durmuş ve kesin bir kurtuluşun başlangıcı olmuştur.
18 Mart’ta Çanakkale’nin her karışında süren mücadele sonucunda düşman kuvvetlerinin yenilgiye uğratılmasıyla zafere ulaşmıştır. 
Atalarımızın bin bir zorluk ve yoklukla çağının en güçlü devletleri karşısında verdiği bu varoluş kavgası bir milletin uyanıp şahlanmasının tetikleyicisi olmuş, milli mücadeleye de öncülük etmiştir.
Milletlerin tarihinde öyle olaylar ve zaferler vardır ki çağlar boyu o milletlerin tarih sahnesinde kalmalarına ve milletler topluluğu arasında saygın bir yer edinmelerine vesile olmuştur.
İşte Çanakkale zaferi de bizim tarihimizde, bizi biz yapan her yönüyle bir Kahramanlık örneği olan bu zafer hem Türk askerinin cesaretini ve gücünü hem de Türk milletinin fedakârlık ve vatan sevgisini bir kez daha tüm dünyanın gözleri önüne sermiştir.
Bu gün bir gurur ve sevinçle kutladığımız Çanakkale zaferinin 99. yıl dönümünde ölümleriyle bile yıllar sonra örnek olmayı başarmış Çanakkale şehitlerimizi minnet ve özlemle anıyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğilmeyi şeref addediyoruz.”