AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak “Çanakkale'de verilen mücadele, birlik ve beraberliğimize, bin yıllık kardeşliğimize hiçbir gücün zarar veremeyeceğinin en açık kanıtıdır” dedi.
Salim Uslu açıklamasında şöyle dedi:
“Çanakkale, tarihimize altın harflerle yazılan zafer, istiklalimizin ve istikbalimizin de bir manifestosudur. Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla, Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yarışır şekilde yüceltmeye devam ediyoruz. Çanakkale Zaferi ırkları, renkleri ve dilleri değişik, çeşitli milletlerden oluşan işgal ordularının saldırılarına karşı var gücü ile karşı koyan milletimizin yazdığı kahramanlık örneğidir. Çanakkale'de verilen mücadele, birlik ve beraberliğimize, bin yıllık kardeşliğimize hiçbir gücün zarar veremeyeceğinin en açık kanıtıdır. 
Bu düşüncelerle; Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümünü kutluyor; bize bu mukaddes vatanı emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, Çanakkale’de kaybettiğimiz 1333 Çorumlu şehidimizi, 18 Mart Şehitler Günü'nde rahmet ve şükranla anıyorum.”