Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz gündeme dair konular hakkında yazılı bir basın açıklamasında bulundu.

Sakınmaz, “ Masonik bir teşkilat olan Rotary Kulübü’nün, kendi isimlerine randevu verilmemesine rağmen, AKP’ li bir milletvekilinin aracılığı ve onun milletvekili randevusu adı altında Milli Eğitim bakanı ile görüşmesi akıllara eğitim üzerinde yeni bir saldırı şüphesini getirmektedir. İsmet İnönü zamanında imzalanan Fulbright Anlaşması gizli saklı günümüze kadar eğitim üzerinde felaketlere yol açmıştır.

Bu anlaşma ile 4 Türk, 4 ABD yetkilisinin bulunduğu ekip, eğitime yön vermiş, bir anlaşmazlık durumunda ABD büyük elçisi hakem olarak kabul edilmiştir.

İşte bu kafa yüzünden asla eğitimde bir başarı sağlanamamıştır. Bu günde Rotary Kulupleri eğitime verdikleri zarar yetmemiş gibi hem de vekil klavuzluğunda yeni hamleler yapmaktadırlar” dedi.

“İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta Çukur ve Adana 01 dizileri için şikayetler etmektedir maalesef, okullardaki az bir kazanımda şiddet ve ahlaksızlık içeren dizilere kurban edilmektedir. İktidarı alkışlayan kanallar topluma büyük zarar vermekte ve ne hazindir ki alkışladıkları iktidar tarafından da korunmaktadırlar” ifadelerine yer veren Sakınmaz, “Kesintisiz 12 yıl eğitim büyük felaketlere yol açmıştır çıraklık bitmiş, köyden şehre göçü büyük oranda hızlandırmış, dolayısı ile çiftçiliğe de hayvancılığa da aynı anda darbe vurmuştur.

12 yıllık kesintisiz eğitimle kızlarımız ev dışına aşırı derece alıştırılarak aile kurmaları zorlaştırılmıştır. 28 Şubatın yapılmasının en önemli maddesinin 8 yıllık zorunlu eğitim olduğu hatırlanırsa olayın vahameti daha da anlaşılacaktır.

Bu sistem tümden değişmeli yabancı unsurlara eğitimden el çektirilmelidir. Kafası karışan iktidar daha da büyük felaketlere yol açmadan emaneti ehline vermelidir. Eğitim gibi tüm önemli konularda aynı tehlikeleri yaşıyoruz.

Durumdan daha da büyük kazanım elde etmek için vekilleri dahi kullanabilen masonik teşkilatlardan uzak durulmasını şiddetle tavsiye ediyoruz yoksa bu günleri de mumla ararız” açıklamasında bulundu.