AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Türk kadınlarının dünyanın en fedakar kadınları olduğuna vurgu yapan Uslu, "Devleti, bayrağı, vatanı ve milleti için tankların, mermilerin önünde duran da, çocuklarını meydanlara gönderen de onlardı" dedi.

Uslu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Peygamber Efendimiz 'Cennet anaların ayakları altındadır' diyerek kadının hayattaki yerinin önemini asırlar öncesinden vurgulamıştır.

Yeni Türkiye’nin kurulmasında, yarına inanç ve güvenle bakılmasında, Türk kadını geçmişte olduğu gibi günümüzde de önemli bir misyon üstlenmiş, devletin ve milletin varlığını sürdürmesi için her şeyi yapmış, yeri geldiğinde canını hiçe saymıştır. 15 Temmuz'da yaşadığımız hain darbe girişiminde, Şerife bacıların, Nene hatunların, Kara Fatmaların 2016 yılı Türkiye’sinde yaşadığını gördük. Devleti, bayrağı, vatanı ve milleti için tankların, mermilerin önünde duran da, çocuklarını meydanlara gönderen de onlardı. Bizim kadınlarımız, dünyanın en fedakâr kadınlarıdır.

Ak Parti Hükümeti ile kadın-erkek fırsat eşitliğinin pekiştirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi konusunda atılan adımlar, ülkemizin uluslararası insan hakları standartlarına erişmesini sağlamıştır. Bu özelliğiyle de bölgemizdeki birçok ülkeye örnek teşkil edebilecek niteliklere sahip olmamıza da imkân tanımıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan kadınlarımızı rahmetle anarken, başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere, tüm kadınlarımızın '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.''