AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "PKK’lısı, dindarı, milliyetçisi, sosyal demokratı, sosyalisti hepsi bir araya geldi ve bize karşı bir şer ipliği oluşturdular" dedi.
Bugün 25. Dönem Milletvekilleri Genel Seçimi sonucunda AK Parti'nin 3 milletvekili çıkarmasından sonra AK Parti il başkanlığı önünde balkon konuşması gerçekleştirildi.
Bir aracın üzerinde gerçekleştirilen balkon konuşmasına; AK Parti Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti eski milletvekili Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan, partililer ve çok sayıda parti sevdalısı katıldı.
Milletvekilleri adına bir konuşma yapan Salim Uslu, Çorum'un tekrar AK Parti'den 3 milletvekili çıkartmasının sevindirici olduğunu ancak bu sevinci Türkiye’de Çorum’daki kadar coşkuyla kutlayamadıklarını söyledi.

"Maalesef Çorum’da kazandığımız başarıyı Türkiye’de kazanamadık" diyen Uslu, yaptıkları hizmetlerde herhangi bir eksikliğin olmadığını belirterek, bütün seçim çalışmaları yürüten partililere teşekkür etti.

TÜRKİYE'Yİ İYİ GÜNLER BEKLEMİYOR
Uslu, "Sizler hakkıyla görevinizi yerine getirdiniz ne yazık ki başka illerde propagandalar yapıldı. Dışarıdan taktik verilen ve dışarıdan güdümlenen bir ittifak oluştu karşımızda. Aziz millet her zaman doğru karar verir ve milletimizin kararına da saygılıyız. Olan da hayır vardır. Türkiye’yi iyi günler beklemiyor. Ülkemiz milletimiz adına endişe duyuyoruz. Partilerin aldıkları oylara baktığımızda önümüzdeki dönemde bir koalisyon mu, yoksa erken seçim mi belli değil. Siyasetle ya da hiçbir mantıkla açıklanamayan bir durum" diye konuştu.

Uslu, konuşmasını şu şekilde devam ettirdi:
"Sola oy vermesi gerekenler, MHP’ye oy vermişler, AK Parti'ye oy vermesi gerekenler CHP’ye oy vermişler. Güya kararsız kalanlarda var. Bir de iktidara geliyoruz deyip kamuoyunu yanıltan ama yüzde 2'de kalan ittifaklarda var. Gayri milli hükümetlere karşı ittifaklar oluşturulması gerekirken, milli bir hükümete karşı bir ittifak oluşturarak gayri milli davranmışlardır.

Biz sakin olmaya, sabretmeye ve önümüzdeki günlerdeki süreci sabırla beklemeye mecburuz. Bu heyecanımızı, kararlılığımızı yitirmeden yolumuza devam etmeliyiz. Çünkü Türkiye bizden hizmet bekliyor. Biz hizmete devam edeceğiz."
Salim Uslu'nun konuşmasının ardından partililer milletvekillerini alkışladılar.