AK Parti Çorum Belediye Başkan Aday Adayı Mürsel Turbay, hem belediyecilik, hem de sendikacılık döneminde kazandığı tecrübeyi Çorum’un faydasına kullanmak için halis niyetle yola çıktığını belirtti.

Bem Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, AK Parti'den Çorum Belediye Başkanlığına aday adaylığını için müracaatını yaptı.

Parti binasında bir açıklama yapan Turbay, "Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol. Biz bugün ne isek yarın da öyle olacağız" ifadesini kullandı.

Turbay'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Bu yola çıkarken bizim inandığımız, güvendiğimiz, sığındığımız şey önce Cenab-ı Hakk, sonra da milletimizdir.

Milletimizin bizzat kendisidir. Milletimizin sinesidir.

Bu nedenledir ki nasip olursa görev süremiz boyunca kurduğumuz gönül bağımızı sevgiyle, muhabbetle daha da güçlendirecek, bu şehre birlikte hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacağız.

Mevlana Celaleddini Rumi'nin sizlerin de çok bildiği bir sözünü burada bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol. Biz bugün ne isek yarın da öyle olacağız.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki yaptığı çalışmalarla adeta belediyeciliğin kitabını yazan Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerini hemşehrilerimizle buluşturacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Bu şehre hizmet etme niyeti ile yola çıkan tüm aday adayı arkadaşlarımın da çok iyi bildiği gibi bu ağır bir sorumluluktur.

Bu vesileyle bu ağır ve bir o kadar kutsal göreve halis niyetle çıkan bütün aday adayı arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

Bildiğiniz gibi Çorum Belediyesi’nde 9 yıla yakın bir süre idareci olarak görev yaptım.

Daha sonra sendikacılık hayatımız boyunca, iş kolumuz gereği ülkemizdeki ve dünyadaki belediyecilik faaliyetlerinin hep yakınında olduk.

Türkiye’de il, ilçe ve belde olmak üzere belediyelerin tamamına yakınını görme, çalışmalarını inceleme fırsatımız oldu.

Bunun yanı sıra 45’e yakın ülkede de gene çok sayıda belediyenin yöneticileri ile görüşme imkanımız oldu.

Hem belediyecilik, hem de sendikacılık dönemimizde kazandığımız tecrübemizi memleketimiz Çorum’umuzun faydasına kullanmak için halis niyetle çıktığımız bu yolun hayırlar getirmesini diliyor, saygılar sunuyorum."