Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çorum Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bolat, Çorum Belediyesi’ni halkla birlikte yönetmek için aday olduğunu bildirdi.
Bugün Hünkar Hacı Bektaş Veli Parkı’nda düzenlenen HDP Aday Tanıtım Toplantısında bir konuşma yapan Erdoğan Bolat, “Belediyeyi Mahalle Meclisleri ile Halk Meclisleri ile yöneteceğiz. Aynı partimiz içinde olduğu gibi; toplumun tüm kesimlerinin yönetime katılımını sağlayacağız. Halkla birlikte kentimizi yönetmek için adayız” dedi.
Yıllardan bu yana yerel yönetimlerde iktidarda olan AKP ve onun belediye başkanlarının; halka zulüm yapmaktan, göz boyamaktan ve ceplerini doldurmaktan başka bir şey yapmadıklarını ileri süren Bolat, “Çorum Belediye Başkanının yaptıklarını sağır sultanlar bile duymuştur. Seçim sürecinde bunları tek tek halka anlatacağız. Fakat şunu belirtmek istiyoruz ki birçok AKP üyesi ve yöneticisi bile Belediye Başkanının yaptıklarından utanmaktadır” ifadesini kullandı.
Bolat, açıklamasında şunları söyledi:

“HDP, BENZERİ OLMAYAN BİR PARTİDİR”
“Ülke tarihinin en kritik dönemlerinden birisinin yaşandığı şu günlerde; bir yanında yolsuzluk, bir yanında devlet içinde çeteleşme tartışmaları yaşanırken bir yanı ile de 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçim çalışmaları ülke gündemini işgal etmiş durumdadır.
İçinde onlarca siyasi oluşumu, farklı siyasi partileri, çeşitli sivil toplum örgütlerini, çevre örgütlerini vb. barındıran Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Çorum Belediye Başkan adayıyım.
HDP, ülkemizde var olan hiçbir siyasi partinin benzeri değildir. Ülkemiz tarihinde de bu partinin bir benzeri yoktur. İşçilerin, emekçilerin, yoksul köylülerin, gençlerin, kadınların, çevrecilerin, Alevilerin, Süryanilerin, Ermenilerin, Kürtlerin, Türklerin hep birlikte eşit olarak kurdukları bir partinin adıdır HDP. Bu nedenle HDP içinde eşit yurttaş olmak isteyen Alevinin, anadilde eğitim görmek isteyen Kürdün, dereler yok olmasın diyen çevrecilerin, baskılara boyun eğmeyen kadınların, gelecek korkusu yaşamak istemeyen ve gezi parkı eylemlerinde ki gençlerin sesi vardır. Biz de bu haklı ve meşru sese ses katmak, daha çok daha güçlü olmak için Çorum’da seçim çalışması yürüteceğiz.

“OLMAYACAK VAATLERLE HALKI KANDIRMAYACAĞIZ”
Burjuva düzen partilerinin belirttiği gibi rant elde etmek, hırsızlık yapmak için hamasi nutuklar atmayacağız. Olmayacak vaatlerle halkı kandırmayacağız. Belediyenin kaynaklarını cebimize indirmek için göz boyamayacağız, ya da olmadık seçim oyunları ile oy istemeyeceğiz. Biz halkız, halkın yönetime gelmesi için mücadele ediyoruz. Belediyeyi Mahalle Meclisleri ile Halk Meclisleri ile yöneteceğiz. Aynı partimiz içinde olduğu gibi; toplumun tüm kesimlerinin yönetime katılımını sağlayacağız. Halkla birlikte kentimizi yönetmek için adayız.
Bilindiği gibi yıllardan bu yana yerel yönetimlerde iktidarda olan AKP ve onun Belediye başkanları; halka zulüm yapmaktan, göz boyamaktan ve ceplerini doldurmaktan başka bir şey yapmamıştır. Belediye Başkanının yaptıklarını sağır sultanlar bile duymuştur. Seçim sürecinde bunları tek tek halka anlatacağız. Fakat şunu belirtmek istiyoruz ki birçok AKP üyesi ve yöneticisi bile Belediye Başkanının yaptıklarından utanmaktadır.

“SAĞCILAR İKTİDARDA İKEN SOKAK SOKAK SAĞCI ADAY ARADILAR”
Yıllardır oylar bölünmesin diye propaganda yapan CHP ise; Çorum için sağcı bir aday arayışında kapı kapı dolaşmaktadır. Oysa yıllardan bu yana CHP oy veren halk, sağcı değil solcu olan belediye istemektedir. Gerçek sağcılar iktidarda iken yine sokak sokak sağcı aday aramak ancak ve ancak CHP’nin yapacağı ortaya koyacağı bir tavırdır.
İşte gelinen bu ortamda emekçiler için gençler kadınlar için alternatif olan parti kendileridir, yani halk artık bu yalana dur demeli ve HDP ile birlikte yerel iktidarı ele geçirmelidir.”

HDP BELEDİYECİLİĞİNİN İLKELERİ
HDP Belediyeciliğinin ilkeleri hakkında da bilgiler aktaran Erdoğan Bolat, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
- Belediyeler mali ve ekonomik bakımdan özerk olmalıdır.
- Belediyeler yerel yönetim organları olarak özerk olmalıdır.
- Yerel Yönetim organları ülke parlamentosu gibi olmalıdır.
- Belediyeler Halk Meclisleri ile yönetilmelidir.
- Belediyenin tüm gelir gider ve yönetimi şeffaf olmalıdır.
- Belediyeler kar için değil toplumsal hizmet için çalışmalıdır.
- Kent planlaması insana ve doğaya uygun olmalıdır.
- Rant için değil halkın çıkarı için planlamalar yapılmalıdır.
- Kadınlar eşit temsil edilmelidir.
- Kentin yönetiminde gençlere de söz ve karar hakkı verilmelidir.
Bu temel ilkeler çerçevesinde; halkımızla birlikte bir seçim çalışması yürüteceğiz. Haramilerin kurduğu ve devam ettirmek isteği ranta ve aldatmaya dayalı düzenin bir alternatifinin bulunduğunu göstereceğiz. Bu temelde demokrasiden, özgürlükten, insan haklarından, çevre haklarından, hayvan haklarından yana olan kadın, erkek, genç, yaşlı tüm halkımızı çalışmalarımıza katılmaya davet ediyoruz.”