İnşaat Mühendisleri Odası Çorum İl Temsilcisi Turan Damar, Çorum’u yerel yönetim açmazlarından kurtarmak ve Çorum Belediyesi’ni CHP’ye kazandırmak için Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.
Turan Damar, yazılı basın açıklamasında şöyle dedi:
“30 Mart 2014 tarihinde yerel seçimler yapılacaktır. Demokrasinin gereği olarak siyasal partilerimiz adaylarını açıklamaya başlamış bulunmaktadır. Cumhuriyet Halk Partimizin Çorum Belediye Başkanlığı için il örgütümüz ve ilçe örgütümüz uzun bir çalışma süreci geçirmiş bulunmaktadır. Bu bağlamda Çorum Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanımız Cengiz Atlas tarafından gelen görüşme talebi doğrultusunda İl başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri ile 21-22-23 Aralık tarihlerinde görüşmeler yapılmıştır. Ayrıca bu görüşmeler Cumhuriyet Halk Partisi Merkez ilçe Başkanımız Ali Rıza Suludere ve Sayın Milletvekilimiz Tufan Köse ile de sürdürülmüştür.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı tarafından Çorum Belediye Başkanlığı için şahsıma adaylık teklifi yapılmıştır. Çorumun bulunduğu yerel yönetimdeki açmazlardan kurtarılması, yıllardır biriken ve çözülmeyen Çorum ‘un problemlerine çözüm bulmak ve Çorum Belediye Başkanlığını Cumhuriyet Halk Partisine kazandırmak amacıyla yapılan teklife karşılık bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Belediye Başkan adaylığı için müracaatımı yapmış bulunuyorum. 
Partimiz başta olmak üzere, Çorumlu hemşehrilerimize hayırlı olması dileğiyle selam ve saygılarımı sunarım.”