Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, kısa adı Kan-Der olan Kanser Hastalarıyla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. 
Kenan Nuhut, beraberinde eşi Cemile Nuhut, İl Başkanı Cengiz Atlas, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ve Belediye Meclisi adayları ile birlikte Kan-Der’i ziyaret ederek, Dernek Başkanı Hülya Karabıyık ile görüştü. 
Hayırseverlerin desteğiyle gerçekleştirilen faaliyetyere mutlaka devletin de destek olması gerektiğini belirten Kenan Nuhut, “31 Mart’tan itibaren elimizde tuttuğumuz gücü sizin lehinize kullanma mecburiyetimiz var” dedi. 
Belediye başkanı olması halinde “turizm parkı” projesini hayata geçireceklerini ifade eden Nuhut, bu parkta Kan-Der üyelerine de el işlerini satabilecekleri bir stant temin edeceklerini dile getirdi. 
Belediye yasasında belediyelerin sağlıkla ilgili yatırım yapabileceğinin belirtildiğini kaydeden Nuhut, “Belediye başkan adayı olduğumda ilk önce “insana hizmet” dedim. Şuan CHP’nin belediye başkan adayıyım. 31’inden itibaren ise halkın belediye başkanı olacağım. Bize oy verenler de vermeyenler de bizim için aynı olacak” dedi. 
Çorum’un yaşanabilir kentler arasında 51’inci sırada olduğunu vurgulayan Nuhut, “Maalesef ilimiz bir sanayi ve turizm kenti olmasına rağmen bundan yeterince yararlanamıyor. Kente gelen turistlerin gezebileceği mekanlar çok sınırlı. 31 Mart’tan sonra Çorum turizm konusunda da hak ettiği yeri alacak. Böyle olunca turistlerin getireceği dövizden herkes yararlanacak. Kafanızı başka yere yormayacaksınız, sadece Çorum’a yoracaksınız. O zaman istediğiniz her şey olur” şeklinde konuştu.
Çorum’da da, Türkiye’de de artık siyasi düşüncelerin değiştiğini ifade eden Nuhut, “Belediye siyaset yapma yeri değildir. Birileri çeşitli rakamlardan söz ediyor. Biz en güzel kamuoyu yoklamasını halkın gözünden görüyoruz. Artık herkes siyaseti bir kenara bırakmalı” dedi.