Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Belediye Başkan Aday Adayı Av. Turan Kalıpçı, bugün bir basın toplantısı düzenledi.

Parti binasında çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda ilk olarak Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan söz aldı. Onan, MHP’nin 31 Mart seçimlere damgasını vuracağını dile getirdi.

Belediye Başkan Aday Adayı Av. Turan Kalıpçı ise, Çorum’un ne yatırımlardan, ne de büyük projelerden nasibini alamadığını, Havaalanı, demiryolu ne de herhangi bir lojistik yatırımın Çorum’a uğramadığını ifade etti. Ucube binalar, Afrika ülkelerini andırır keşmekeş trafik, yol kenarları rantın elinde yok olmuş bir şehir ve ufacık bir sıkıntıda yok olmaya mahkum bir altyapının olduğunu ileri süren Turan Kalıpçı, liyakat ve işin ehlinde bir belediye yönetiminin olmadığını, adamcılık, yandaşçılığın alıp başını gittiğini iddia etti.

16 yıldır aynı görüşten insanlar tarafından yönetilmesine rağmen her yeni belediye başkanının sanki başka bir görüşten devralmışçasına önceki başkanı eleştirdiğini söyleyen Kalıpçı, sadece başkan değişikliği ile sistemin değişikliğine inanıldığını ifade ederek, “Yarın çok geç olmadan Çorum Belediyesi liyakatli ve güçlü kadrolara teslim edilmelidir. Artık şapka düştü kel görülmüştür. Sizlere vadimiz hak ettiğiniz gibi güzel şehrimizde en uygar şekilde yaşamanız olacaktır. Kısır siyasilerle kişilerle uğraşmak bizim Ülkücü duruşumuza ve anlayışımıza yakışmaz” dedi.

AK Parti aday adaylarının şeffaf belediyecilik vaadinde bulunmalarının geçmişte yapılanların açık itirafı olduğunu vurgulayan Turan Kalıpçı, Çorum’da gelinen nokta itibariyle 15 Temmuz ruhunun siyasilerin kısır siyasi çatışmalarına kurban edildiğini dile getirdi. Çorum’da Yenikapı ruhunun yara aldığını söyleyen Kalıpçı, projeleriyle gelir seviyesi düşük Çorumluların yanında olacaklarını, kul hakkını koruyan, israftan kaçınan anlayışla Çorum halkı için çalışacaklarını açıkladı.

Kalıpçı, çağdaş mimari, sosyal donatılarıyla Çorum’u yaşanabilir bir şehir haline getireceklerini ve Çorum’u yeniden Türkiye’nin en temiz şehri yapıp, marka ve medeniyet şehri haline getireceklerini vurguladı.

Başkan Aday adaylığı yoluna çıkarken tüm ülkücülerin ve Çorumluların desteğini isteyen Kalıpçı, adaylık kendisine nasip olması halinde geceyi, gündüze katıp kazanmak için çalışacağını, başka bir ismin aday gösterilmesi halinde de kendisi adaymışçasına çalışacağının sözünü verdi. Kalıpçı, başka bir siyasi hareketin içerisinde yer almayacağını da taahhüt etti.