AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, 7 Haziran Pazar günü oy kullanacak seçmenlerden, seçmen bilgi kağıtları ellerine ulaşmayanların kimlik belgesi, sürücü belgesi, pasaport gibi belgelerle de oy kullanabileceğini bildirdi.
Bekiroğlu, “Seçmen Bilgi Kağıtları”nın bir kısım seçmenlere henüz ulaşmadığının tespit edildiğini belirterek, bu durumda olan seçmenlerin neler yapması gerektiği hususunda bilgi verdi.
Bekiroğlu, açıklamasında şu bilgileri paylaştı:
"Bireylerin Anayasal hakkı ve demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olan seçimlerde seçme  ve oy kullanma hakkının kullanılabilmesi çok büyük önem arz etmektedir.
Bu kapsamda Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçmenlere gönderilen nerede ve hangi sandıkta oy kullanılacağını gösteren “Seçmen Bilgi Kağıtları”nın bir kısım seçmenlerimize henüz ulaşmadığı tespit edilmiştir. Oy kullanmak için zorunlu olmayan seçmen bilgi kağıtları eline ulaşmayan seçmenlerimiz “TC kimlik numara”larını gösteren; kimlik belgesi, sürücü belgesi, pasaport, evlilik cüzdanı, avukatlık kimliği vb. belgeler ile seçmen bilgi kağıdı olmadan da oy kullanılabilecektir.
Seçmen Bilgi Kağıdı eline ulaşmayan seçmenlerimiz hangi sandıkta oy kullanacaklarını;
- “secmen.ysk.gov.tr” adresine girerek internet üzerinden
- Mahalle Muhtarlıklarımızdan öğrenebileceklerdir.
Ayrıca okullarda da görevli arkadaşlarımızın bu konuda seçmenlerimize yardımcı olacağını kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."