AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Türkiye'nin koalisyon görüşmelerinden netice alınamamasının ardından yeni bir seçim sürecine girdiğini belirterek, Çorum Teşkilatı olarak Kasım ayında yapılması beklenen seçimlere şimdiden hazır olduklarını söyledi.
Bekiroğlu, AK Parti Çorum İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada; AK Parti'de ilçe ve il danışma meclisi toplantılarının düzenli aralıklarla yapıldığını, ancak bir süredir ilçe danışma meclisi toplantılarının dar çerçevede yapıldığını, ancak bundan böyle Genel Merkez'in de talimatları gereği toplantıların formatının değiştirildiğini, toplantıların daha düzenli ve geniş kapsamlı olarak yapılacağını bildirdi.

"TERÖRDEN BESLENEN SİYASİ OLUŞUMLARI KINIYORUZ"
7 Haziran seçimlerinin ardından Temmuz ayından itibaren ülkemizde terör olaylarının tırmanışa geçtiğini hatırlatan Bekiroğlu, terörün Temmuz'dan itibaren tekrar baş göstermesinin manidar olduğunu kaydetti. Ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlamak, huzuru ve güveni temin etmek uğruna şehit olan asker, polis ve sivil şehitlere başsağlığı, ailelerine de sabır dileyen Bekiroğlu, yaralılara da acil şifalar temennisinde bulundu.
AK Parti olarak terörün her türlüsünü lanetlediklerini vurgulayan Bekiroğlu, terörden, savaştan, kandan çıkar sağlamak isteyen siyasi oluşumları da kınadı.

"EKSİKLERİ, HATALARI GİDERECEĞİZ"
7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tablodan bir koalisyon hükümeti kurulamadığını, görüşmelerden netice alınamaması sonucu erken genel seçimin gündeme geldiğini ve Kasım ayında seçim yapılması için karar alınmasını beklediklerini ifade eden Bekiroğlu, Genel Merkezin de talimat ve direktifleri doğrultusunda seçim çalışmalarına hız verdiklerini, sandık bazlı çalışmalar yürüttüklerini, Kasım seçimlerinde istedikleri neticeyi almak, partinin başarı oranını artırmak için var güçleriyle, gece - gündüz yoğun bir tempoda çalışacaklarını vurguladı.
7 Haziran seçimleri öncesi yapılan hataları, eksiklikleri telafi etme yoluna gideceklerini dile getiren Bekiroğlu, yapılan tüm çalışmaların da Teşkilat Performans Sistemine (TPS) işlendiğini açıkladı.

BAKAN YILDIZ ÇORUM'A GELECEK
AK Parti Genel Kongresi'nin 12 Eylül 2015 tarihinde Ankara'da yapılacağını duyuran Bekiroğlu, İlçe Başkanlarının gerekli çalışmalara başlamasını istedi.
Bekiroğlu, ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın 26 Ağustos 2015 Çarşamba günü Kargı HES Barajı'nın açılışına katılmak üzere Çorum'a geleceğini söyledi.