Çorum İYİ Parti İl Başkanlığı’na tekrar Bekir Özsaçmacı getirildi.

İYİ Parti’yi yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında Çorum’un da aralarında bulunduğu İl Yönetimlerinin istifası istenmişti.

Bunun üzerine Çorum’da İl Başkanlığı görevini yürüten Bekir Özsaçmacı ve yönetimi de istifa etmişti.

Bugünde yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Çorum’un da arasında bulunduğu 54 il başkanının atamasının yapıldığını açıkladı.

Çorum’a tekrar Çorum İYİ Parti Teşkilatı kurucularından olan Bekir Özsaçmacı’nın atandığı bildirildi.

Koray Aydın, 81 ilde istifa sürecinin tamamlandığını, atama sürecinin de tamamlanma aşamasına geldiğini ifade ederek, “eş zamanlı olarak yürütülen yoğun ve titiz çalışmalar kapsamında 54 il başkanımızın ataması Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in takdiri ve başarı dilekleriyle onaylanmıştır. Planlı, şuurlu ve titiz bir yeniden yapılandırma çalışması yürütülmüş; istişare, görüşme ve değerlendirme süreçleri söz verdiğimiz gibi süratle, sonuçlandırılarak, belirlenen il başkanlarımızın atamaları yapılmıştır” dedi.

Yeniden yapılandırma çalışmalarının Meral Akşener Başkanlığı’nda toplanan İYİ Parti Başkanlık Divanı’nın 30 Ağustos 2018 tarihinde aldığı tavsiye kararıyla başladığına dikkati çeken Aydın, planlı, şuurlu ve titiz bir çalışma yürüttüklerini, çalışmalarını söz verdikleri gibi kısa bir sürede sonuçlandırdıklarını ifade ederek, illerin akabinde aynı şevk ve kararlılıkla belirlenen ilçelerde de yeniden yapılandırma çalışması yapacaklarını, eş zamanlı olarak Mahalle Teşkilatlanması Programı için harekete geçeceklerini kaydetti.

GÖREVİ DEVREDEN BAŞKANLARA TEŞEKKÜRLER, DEVRALANLARA BAŞARILAR

İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın yaptığı yazılı açıklamada; atanan il başkanlarının aynı hızla yönetimlerini oluşturacaklarını, böylelikle yerel seçimler öncesinde yenilenmiş, zinde, istekli, arzulu, çalışkan, güçlü ve başarıya endeksli bir teşkilat yapısı inşa edileceğini kaydederek şöyle devam etti: “Genel Merkezimizin tavsiye kararına uyarak İYİ Parti’de kaos beklentisi üzerinden nemalanmaya çalışan çevrelerin heveslerini kursaklarında bırakan il başkanlarımızın ve yönetimlerinin sergilediği örnek tavır her türlü takdirin üzerindedir. Çeşitli gerekçelerle yeni dönemde görevi devreden il başkanlarımıza ve yönetimlerine şimdiye kadar gösterdikleri fedakârlık, emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni atanan başkanlarımıza ve yönetimlerine de üstün başarılar diliyoruz.”