Meral Akşener öncülüğünde “Türkiye İyi Olacak” sloganıyla geçtiğimiz aylarda yola çıkan İYİ Parti’de 17 Kasım’da İl Başkanlığı görevine atanan genç işadamı Bekir Özsaçmacı, bu kez seçimle İl Başkanlığı görevine geldi.
Bekir Özsaçmacı öncülüğünde oluşturulan İl Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte tüm ilçelerde kısa sürede örgütlenerek önce atamayla, daha sonra da seçimle yönetimlerini oluşturan İYİ Parti, Merkez İlçe kongresinin ardından İl Kongresi’ni de dün büyük bir katılımla gerçekleştirdi.

İl Başkanı Bekir Özsaçmacı’nın tek aday olarak güven tazelediği kongrede İYİ Parti’nin il yönetimi de yenilendi. As Kültür Düğün Salonu’nda dün gerçekleştirilen kongreye İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve GİK Üyesi Şenol Bal başta olmak üzere Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ahmet Pehlivan, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hasan Yetik, İYİ Parti İl, İlçe, Merkez İlçe yöneticileri ile parti üyeleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede Divan Başkanlığı’na GİK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal seçilirken, Divan üyeliklerine ise Derya Şahin Şener, Mesut Yılmaz, İsmail Oktay, Gizem Tosun ile Nurcan Tufan seçildi. Kongrede daha sonra Yönetim Kurulu faaliyet raporu okunarak ibra edildi.

Gelir-gider ve bilançonun okunarak ibra edildiği genel kurulda 2018-2019 ve 2020 yıllarına ait tahmini bütçe okunarak onaylandı. Daha sonra İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ile Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal birer konuşma yaptı. Kongrede son olarak ise seçimlere geçildi.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Yapılan seçimde Bekir Özsaçmacı yeniden İYİ Parti İl Başkanlığı’na seçildi. Genel Kurulda İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyelikleri’ne “Cavit Çakkal, Şeref Helvacı, Özgür Yıldırım, Daver Eker, Hasan Demir, Haydar Çifçi, Bekir Korkmaz, Durak Yıldırım, Necati Ceyhan, Oğuz Ilıca, İsmail Oktay,

Orhan Torun, Nurcan Tufan, Gizem Tosun, Elif Gökçen Şahiner, Ebru Soysal, Şükran, Funda Uğurlu, Hatice Çolak, Nurhayat Karakoç, Dilek Tatar, Jale Burcu, Eda Aslan, Sinem Sarı, Meral Özeşer, Aysun Özyıldız, Salih Tomuk, İsmail Atlamaz, Kemal Arslanbek, Ahmet Emin Kurt, Nevzat Atmaca, Tugay Göktürk, Süleyman Yetikcan ile Ahmet Atlamaz” seçildi.

DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ

 İl Disiplin Kurulu üyeliklerine “Fatih Mehmet Arslan, Muhsin Kocasaraç, Halil Tekkeşin, Remzi Ergün, Adnan Uygur Güngör, İlmiye Oktay, Günay Akıskalı, Melek Atak, Celal Gökeşme ve Enver Battal”;

GENEL MERKEZ ÜST KURUL DELEGELERİ

Genel Merkez Üst Kurul Delegeliklerine ise “Bekir Özsaçmacı, Hasan Yetik, Nurcan Tufan, Sultan Bektaş, Fazlı Koçak, Şeref Helvacı, Fatih Mehmet Arslan ile Muhsin Kocasaraç” seçildi.