İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, parti olarak “Bedelli Askerlik hizmeti Çorum'a gelsin” kampanyası başlattığını ifade ederek, “Eğer Çorum'a yatırım ve ekonominin canlandırılması katkı sağlanması konusunda AKP İl yönetimi halktan aldığı bu destekle gerçekte samimi iseler gündemde olan bedelli askerliğin 25 günlük askerlik hizmetini Çorum’umuza almak için uğraşsınlar” dedi.

İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Bahabey Caddesi’nde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yerine Diş Hastanesi yapılması ve son günlerde gündemde olan bedelli askerlik konusunda açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Çorum'da yapılması planlanan Diş Hastanesi’nin, halkın çıkarları ve bölge ihtiyaçlarını dikkate alarak yapılması gerektiğini kaydeden Özsaçmacı, “Bahabey Caddesi planlanan yeni değişiklikle iyice sıkıştırılıp son kalan yeşilini de kaybedeceği görünmektedir. Şehircilikte çevreye duyarlı olmayan hiç bir yapılanın yanında olmayacağımızı belirtmek isterim. Ne yazık ki AKP yönetim anlayışı bizleri yanıltmamış ve betona dayalı yatırım anlayışı, yandaş kalkındırma şeklinde cereyan etmektedir. Çevreye ve yeşile duyarlı olmayan siyaset yaklaşımları, halka hizmeti, imar değişikliği ile bina yapmakla kendi ceplerini doldurmak genel yöntem olmuştur.

Çorum'un en güzel caddesi olan Bahabey Caddesi planlanan yeni değişiklikle iyice sıkıştırılıp son kalan yeşilini de kaybedeceği görünmektedir. Şehircilikte çevreye duyarlı olmayan hiç bir yapılanın yanında olmayacağımızı belirtmek isterim” şeklinde ifade etti.

Açıklamasının devamında İYİ Parti İl Başkanlığı olarak “Bedelli Askerlik hizmeti Çorum'a gelsin” kampanyası başlattığını açıklayan Özsaçmacı, “Eğer Çorum'a yatırım ve ekonominin canlandırılması katkı sağlanması konusunda AKP iktidarı (il yöneticileri, Milletvekilleri, Meclis üyeleri, belediye başkanları) halktan aldığı bu destekle gerçekte samimi iseler gündemde olan bedelli askerliğin 25 günlük askerlik hizmetini Çorum’umuza almak için uğraşsınlar. Haydi, İyi Parti olarak başlatıyorum bu kampanyayı Bedelli Askerlik hizmeti Çorum'a gelsin. Ancak , uzun süredir dar boğazda olan Çorum ekonomisine bir nefes aldırması açısından , 25 günlük bedelli askerlik hizmetinin Çorum'da yapılması için tüm siyasi parti temsilcilerinin ve tüm milletvekillerinin ortak hareket etmesi gerekmektedir” diye kaydetti.