Kanal S çorum stüdyoları tarafından Ayhan Aykanat’ın hazırlayıp sunduğu kılavuz programının bu haftaki konuğu MHP Çorum İl Başkanı Ercan Daşdan oldu. 
Daşdan Çorum ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Ercan Daşdan kişi başına düşen milli gelirlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyerek bu rakamların halkı aldatan rakamlar olduğunun altını çizerek gerçek rakamların vatandaşın cebindeki para olduğunu söyledi. Ayıca MHP İl Başkanı Ercan Daşdan ayrıca bu sıkıntıların vatandaşlar tarafından tepki göstermesini engellendiklerini ifade ederek. Baskıcı bir zihniyetle vatandaşın susturulduğunu söyledi. Ne olursa olsun vatandaşın sandıkta hesap soruyacağını ve sorması gerektiğinin altını çizen Daşdan. İcra dairelerinin artmasının vatandaş açısından kötü bir durum olduğunu çorumda 4. İcranın açıldığı ve 5. İcra mahkemesinin de yolda olduğunu söyledi. Ayrıca aile mahkemelerinin de artmasının aile yapısının bozulduğunu ve bunun sebebinin de ekonomik bozukluktan kaynaklandığını hatırlatarak bunları görerek memleketin iyiyi ye gitmediğin e vurgu yaptı. 
MHP il başkanı Ercan Daşdan milletin parasının belediye tarafından çarçur edilerek sonrada bu açığın su zammı olarak yeniden vatandaşa ödetildiğine dikkat çekti. Çoruma özel gerçek manada hiçbir yatırım yapılmadığını üniversitenin artık 81 ilde olduğunun bunun övünülecek bir tarafının kalmadığını söyledi. Hava alanı konusunda çorum da olmasının çorumun istihdamı açısından önemli olduğunu söyleyen Daşdan yapılan gereksiz yatırımlarının sadece yandaşlara hizmet olsun diye yapıldığını söyleyerek bunun bir vebal olduğunu bu vebalin yükünün altında ezileceklerini söyledi. 
Çorumun en büyük problemi otopark trafik dır diyen Daşdan. Yöneticilerin bu problemin sıralamasını iyi yapmasını isteyerek yapılanların eskisinden daha kötü olmasına da bir anlam vereme diğini belirtti.
MHP il başkanı Ercan Daşdan son olarak milletvekillerinin performansları konusunda milletvekillerinin çoruma katkı sağlayamadıklarını ve başarılı olmadıklarını söyleyerek ciddi manada bir iş yapılmadığını ve söylenenlerin sanal da katlığına vurgu yaptı. Söylenenlerin yapılma noktasında samimi olsalardı her türlü desteği verebilirimdim ama ben hiçbir icraat göremedim ve bundan dolaylıda üzgünüm diyerek sözlerini bitirildi.