Hakların Demokratik Partisi (HDP) Çorum İl Eş Başkanı Özlem Tunç,  HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ı ‘şirretlikle’ suçlayan Star Gazetesini sert bir dille eleştirerek, “barış ve özgürlük istemek şirretlikse biz kadınlar şirret olmaya devam edeceğiz” dedi.
Konuyla ilgili olarak bugün HDP İl Binasında bir basın toplantısı düzenleyen Özlem Tunç, ‘Figen Yüksekdağ yalnız değildir’ ifadesini kullandı.
Her dönem cinsiyetçi söylemleriyle kadınlara saldıran Star Gazetesi’nin bu kez de saldırı oklarını HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a yönelttiğini ifade eden Tunç, ‘susturun şirreti’ şeklinde manşet atan Star Gazetesi’nin Figen Yüksekdağ’ın kadın ve siyasi kimliği üzerinden Kürt halkının barış ve özgürlük mücadelesine saldırmaya kalkıştığını ileri sürdü.
Star Gazetesinin bu saldırının devletin stratejik planlarından bağımsız olmadığını özellikle ifade eden HDP İl Eş Başkanı Özlem Tunç, açıklamasında şöyle dedi:
“Cinsiyetçi medya yine iş başında. Her durumda kadınları erkeğin eklentisi gören havuz medyası, Figen Yüksekdağ şahsında kadınları yine susturmaya çalışıyor.
Her dönem cinsiyetçi söylemleriyle kadınlara saldıran Star Gazetesi, bu kez de saldırının oklarını HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’a yöneltti.
Rojava’da Ezidi, Süryani, Türkmen kadınlara dönük İŞİD çetelerinin katliamlarını, tecavüzünü, köle pazarlarında satılmasını göremeyen Star Gazetesi, İŞİD ve çetelerini destekleyerek kadın düşmanı bir yayın politikası yürütmektedir.
Bunun karşısında tecavüze ve her türlü gerici politikaya karşı duran HDP ve onun Eş Genel Başkanı Figen Yilksekdağ’a yönelik cinsiyetçi bir dille ‘şirretlikle’ suçlamasında bulunan Star Gazetesini kadınlar olarak kınıyoruz.
Bu linç girişimi boşuna değildir elbette. AKP’nin ideolojik argümanlarını kuşanan Star, havuz medyasının önde geleni olarak hükümetin sözcülüğünü üstlenen bir yayın politikası izleye geldi.
Attığı manşette, ’susturun şirreti’ diyerek Figen Yüksekdağ’ın kadın ve siyasi kimliği üzerinden Kürt halkının barış ve özgürlük mücadelesine yönelik bir saldırıdır.
Bu saldırı devletin stratejik planlarından bağımsız değildir.
“Önce kadınları susturun” diyen erkek zihniyeti, yaptığı bu saldırı ile aynı zamanda barış, özgürlük isteyen tüm kadınların iradesini kırmaya yöneliktir.
Kadını eşitlenmiş bir iradeyle siyasette görmek istemeyen cinsiyetçi AKP ve onun havuz medyası, Demirtaş’a yardımcı rol biçerek Figen Yüksekdağ’ı ‘eş’ gibi gösterip, kadınların kazanımlarını hiçe sayan görmezden gelen tutumunu bir kez daha sergilemiştir.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Kobane’de işlenen insanlık suçunu, İŞİD katliamını lanetleyen konuşmasında, barış isteyen Kürt halkının yanında olduklarını ve dayanışma içinde bulunduklarını beyan etmesi egemenleri rahatsız ettiği gün gibi açık.
Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Davutoğlu, karşı beyanları ile ağızlarından kan dökülen, savaş tamtamlarını çaldılar.
Kadınlar ise, her dönem erkek egemen ve onun savaş politikası karşısında barış mücadelesi verdiler barışta ısrar ettiler.
Onun içindir ki, ya “şirret” oldular ya da “terörist” oldular.
Barış ve özgürlük istemek şirretlikse biz kadınlar şirret olmaya devam edeceğiz.
Star Gazetesine çağrımız elinizi kadın aklından ve bedeninden çekin. Siz kadınları yargılayamazsınız, asıl kadınlar sizi yargılayacak. Suçlarınız o kadar ağır ki...
Hepimiz Figen Yükseldağ’ız, alışın siyasetteyiz.”