Cumhuriyet Halk Partisi Çorum İl Örgütü’nün delege seçimleri Bahçelievler Mahallesi ile tamamlandı.
Bahçelievler Mahallesi seçimlerinin galibi “Mavi” liste oldu. 94 kişilik delege listesinin 88’ini mavi liste kazanırken, beyaz listeden ise kadın gençlik kotasından 2 kişi yer aldı. Her iki listeden 4 kişi ise “ortak” delege seçildi.


3 hafta önce Yavruturna Mahallesi ile başlayan delege seçimleri, geçen hafta Kale Mahallesi ile devam ederken, bu hafta Bahçelievler Mahallesi seçimleri ile tamamlandı.
Cumaertesi günü saat 09.00 ile 17.00 arasında Bahar Caddesi Burcum Blokları karşısındaki adreste gerçekleştirilen Bahçelievler Mahallesi delege seçimlerinde partiye kayıtlı üyeler 94 Merkez İlçe Kongre delegesini belirlemek üzere sandığa gitti. Oy kullanma işlemleri için 3 sandık oluşturuldu.


Partililerin yoğun ilgi gösterdiği delege seçimlerinde mevcut İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi ve Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender’in desteklediği beyaz liste ile, eski milletvekili adayı ve eski belediye meclis üyesi Mehmet Tahtasız’ın desteklediği mavi liste olmak üzere 2 ayrı liste yarıştı.
Çarşaf liste şeklinde uygulanan seçimlerin galibi mavi liste oldu.
Seçimde 3 bin 803 üyeden 2190 üye oy kullandı. Oyların 2173’ü geçerli, 17’si geçersiz sayıldı.


Mavi liste 1239 oy alarak seçimden zaferle çıkan taraf oldu. Beyaz liste ise 934 oy alabildi.
Her iki listeden 4 delegenin de ortak olduğu görüldü. (Onur Topgül, Osman Soylu, Esra Dertli ve Satılmış Baş)
Beyaz listeden gençlik ve kadın kotasından İlkgül Hatun Kalender ile Kıvanç Azman delege olarak listeye girdi. Kota uygulanmasıyla birlikte mavi listeden ise Sadık Eral ile Etem Eser liste dışı kaldı.

İŞTE BAHÇELİEVLER DELEGELERİ
Bahçelievler Mahallesi delegeleri şu şekilde belirlendi: (Delegelerin aldıkları oy oranları ilerleyen saatlerde belli olacak.)
Gazi Özkubat, Nurettin Aksoy, Cengiz Akveran, Burçin Solmaz Polat, Veli Uysal, Soner Kızıltepe, Kamil Deveci, Necati Şimşek, Onur Durkaya, Mehmet Ali Yıldırım, Hikmet Çakan, Halil Kabadayı, Satı Ayas, Yusuf Sapancı, Onur Topgül, Tuncay Polat, Feza Piroğlu Ünaldı, Sevinç Genç, Seher Bayıral, Satı Baylan, Mücade Günhan, Türkan Satır, Sema Özuğurel, Halil İbrahim Özer, Mahmut Yalçınkaya, Cafer Aşkın, Ali Keçeci, İrfan Tapan, Hamdi Kurt, Özgür Kılıç, Rıdvan Samsunlu, Ulaş Tokgöz, Necdet Biçer, Osman Soylu, Altan Akpınar, Mehmet Yavşan, Mustafa Sayar, Müzeyyen Soytemiz, Hüseyin Özcan, Abidin Keskin, Selahattin Sözer, Gökhan Şahan, Satı Özkan, Serdar Bolat, Kadir Taşkıran, Fikret Fırat, Seyhan Örgel, Gülay Esgin, Mustafa Çemrek, Tülay Can, Aysu Dinç Bolat, Emine Uysal, Özgür Fırat Atak, Serdar Demirci, Soner Katıkçı, Fatma Uysal, Hüseyin Kızılkaya, Emit Er, Yasemin Apaydın, Gözde Koçak, Dinçer Solmaz, İrfan Olukçu, Kenan Sir, Ali Rıza Yıldırım, Gülay Madak, Ali Bükücü, Sevim Karataş, Dudu Tarı, Arif Türkmen, Yüksel Aydemir, Mustafa Ünal, Meftun Karatepe, Sedat Ceylan, Kayhan Boztepe, Gülsen Gülbahçe, Engin Uçar, İsmet Eker, Sadık Yalçın, Aysun İsbir, Eren Zorlu, Sakine Sevil Palas, Satı Yücer, Erçin Ergin, Satılmış Baş, Ali Rıza Keser, Gülnaz Ceylan, Simge Aygün, Esra Dertli, İlayda Peker, Yüksel Kılıç, Serap Yirci, Celal Uysal, İlkgül Hatun Kalender ve Kıvanç Azman.

2 DELEGE İÇİN İTİRAZ
Bu arada CHP İl Başkan Yardımcısı ve parti gözlemcisi Güngör Atak’ın bugün belirlenen 94 delegeden 2 tanesinin parti üyesi olmadığı gerekçesiyle itiraz dilekçesi verdiği öğrenildi.

145 DELEGE BELİRLENDİ, 255 DELEGE DAHA BELİRLENECEK
CHP Çorum Merkez İlçe Örgütü, Yavruturna Mahallesi’nden 16, Kale Mahallesi’nden 35, Bahçelievler Mahallesi’nden de 94 olmak üzere toplam 145 delegeyi belirlemiş oldu. Merkez İlçe kongresinde 17’si doğal delege (Merkez İlçe Yönetimi) 400’ü de parti üyelerinden belirlenen delegeler olmak üzere toplam 417 delege oy kullanacak. Parti teşkilatı, geriye kalan 255 delegeyi de belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Diğer mahalleler ve köylerden belirlenecek olan 255 delegenin nasıl bir yöntemle belirleneceği ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

TAHTASIZ’DAN TEŞEKKÜR
Delege seçimlerinin ardından “Mavi” listenin önderi Mehmet Tahtasız, bir teşekkür mesajı yayınladı.
Tahtasız, mesajında şöyle dedi:
“Bahçelievler Mahallesi delege seçimlerindeki demokratik yarışımız büyük bir olgunluk içerisinde sonuçlanmıştır. Partimizin iktidara hazırlandığı bir dönemde üyelerimizin gösterdiği ilgi umudumuzu kat be kat artırmıştır. Bu seçimin kazananı hepimizin ortak paydası olan partimizdir. Bugünden sonra da her zaman olduğu gibi iktidar yürüyüşümüzü omuz omuza devam ettireceğiz. Seçime emek verenleri yürekten kutluyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Başarımızın anahtarı birlikteliğimizdir. Birlikte daha güzel günlere ulaşacağımızdan hiç kuşkum yok.”