AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi, Çorum Milletvekili  Dr. Cahit Bağcı, Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti.
Okul bahçesinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Bağcı, Okul Müdürü Hüseyin Kır'ın 39 yıl önceki İHL kayıt kütüğünden derlediği ilkokul diploması, ortaokul diploması ve teşekkür belgelerinin yer aldığı anı hediyeleri ile sürpriz yaptı.

"İMAM HATİPLER GÖZ BEBEĞİMİZ"
1983 yılında mezun olduğu okulunu ziyareti sırasında, 39 yıllık anılarının tekrar canlandığını bildiren Milletvekili Cahit Bağcı, değerinin kıymet biçilemez olduğunu söylediği hediyeler için teşekkür ederken, "İmam Hatip Okulları bizim göz bebeğimizdir. Bu milletin sinesinden çıkan bu okullar, memleketimizin irfan ve imarında Çanakkale ruhuyla hizmet eden yiğitler yetiştirdi ve bu hizmeti de ilelebet devam edecek" dedi.

Bağcı’nın ziyaretine AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, AK Partili yöneticiler ve Bağcı’nın dönem arkadaşlarından Osman Aktı, Burhannettin Yüce gibi bazı isimler katıldı.

"İHL GENÇLİĞİ ÜLKEYİ YÖNETİYOR"
Milletvekili Cahit Bağcı, İmam Hatip mezunlarının belirli zihniyetler tarafından yıllarca baskı ve zulüm altında tutulduğunu aktardığı konuşmasında, "İmam Hatip mezunlarını ölü yıkayıcısı ve mezar başında Fatiha okuyan insan olarak görmek ve göstermek istediler. Gün geldi 'namaz kıldırma memuru' dediler. Bugün ülkeyi İmam Hatip neslinin yönettiğini görmeye tahammül bile edemeseler de bu gerçeğin önüne geçemediler. Bizler inşallah bu emaneti Asım'ın nesli olarak yetişen kardeşlerimize içimiz rahat bir şekilde teslim edeceğiz" diye konuştu.

"BAYRAĞI GENÇLERE EMANET EDECEĞİZ"
12-D sınıfını ziyaret ederek, kısa bir süre ders dinleyen Milletvekili Cahit Bağcı, gençlere derslerine çok iyi çalışıp, kendilerine geleceğe hazırlamalarını tembih ederek, bayrağı gençlere devredeceklerini, Türkiye'yi daha güçlü yarınlara, gençlerin sayesinde ulaşacağını ifade etti.

MAZİYE GİTTİ
AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, madenci bir babanın oğlu olarak 39 yıl evvel yatılı olarak başladığı İmam Hatip Lisesi’ne, bu kez milletvekili olarak geldi.

Eğitim şartlarının zor olduğu yılları, insanların kalp bütünlüğü ile kenetlenip kolaylaştırdığını anlatan Bağcı, İmam Hatip neslinden bu milletin hiç bir zaman ümidini kesmediğini, İmam Hatip neslinin de toplumun beklentilerine karşılık verdiğini anlattı.

ÖĞRENCİLİK YILLARINI TEKRAR YAŞADI
Milletvekili Cahit Bağcı, mezun olduğu sınıfını da ziyaret ederek, sıralarda bir süre oturdu. Öğrencilik yıllarını tekrar yaşayan Bağcı, 24 saatlik eğitim ve irfan hayatının yaşandığı yıllardan bahsederek, "Okul bizim her şeyimiz oldu. Soğukta üşüyüp birbirine sokulan yavrucuklar gibi birbirimize dayandığımız, harçlığımızı paylaştığımız, birbirimizin adeta elinden tutup geride kalmasın diye mücadele ettiğimiz yıllardı. Okula yeni yazılan ve yurtta kalanları anne ve babaları büyüklere emanet ederdi. Bazı arkadaşların harçlığını bile kaybolmasın çalınmasın düşürmesin diye ben taşırdım. Çok arkadaşa matematik, kimya, edebiyat ve İngilizce çalıştırdım.
Bilgi yarışmalarının değişmez ismi ve favorisi, futbolda forvet, edebiyat köşesi editörü, yatılı öğrenciler etüt sorumlusu idim Mustafa Balcı, Selami Sönmez, Hesna Genç, Hakkı Şirin, İsmail Tuncer, Şeref Hayır, İsmail Tosun’dan ve diğer tüm hocalarımdan çok şey öğrendim. Hepsini minnetle anıyorum. Hocalarımın kiminden azim ve kararlılık, kiminden nezaket, kiminden disiplin öğrendim.

Hepsini minnetle ve şükranla anıyorum. Zor yıllarda ve zor şartlarda yokluklardan muhteşem eserler ürettiler. O eserler imam hatip neslidir. Emaneti devraldık ve gene İmam Hatip nesline devredeceğiz” dedi.

DERS DİNLEYİP SOHBET ETTİ
Milletvekili Cahit Bağcı, ziyaret ettiği İHL’de ders yapan öğrencilerle de buluştu. Ziyaret ettiği sınıflarda bir süre ders dinledikten sonra, öğrencilerle kısa bir sohbet ederek, onlardan büyük başarılar beklediğini ifade eden Bağcı, “Kendinizi de okulunuzu da küçük görmeyin. Bugün bu memleketi yöneten insanlar, vaktinde sizlerin oturduğu sıralarda okuyan insanlardı. Öyle büyük imkanlarla da okuyup bugünlere gelmiş değiller. Anadolu'nun evlatları olarak, bu milletin sizden beklentisini çok iyi algılayabildiğiniz sürece, kendi kıymet ve sorumluluklarınızı daha iyi kavramış olursunuz. Biz sizleri yarınların dava erleri, memleket savunucuları ve yöneticileri olarak görüyoruz. Üzerinizdeki ağır sorumluluğu bilerek bugünlerinizi değerlendirin ve donanımlı gençler olarak, buradan aldığını ahlak ve maneviyatla hayata kararlı bir şekilde atılın” dedi.