AK Parti Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, yazılı bir açıklama yaparak bütün seçmenleri oyunu kullanmak için sandığa davet etti.
Seçimlerin demokrasinin en temel göstergesi olduğunu ifade eden Bağcı, “Çorum'da son derece demokratik ve siyasi nezaket ölçüleri içinde, karşılıklı hoşgörü ile bir seçim kampanyası yapılmıştır. Bu ilimiz adına bir kazanımdır. Katkısı olan herkesi kutluyor, gelişerek devamını diliyorum” dedi.
Bağcı, açıklamasında şöyle dedi:
“7 Haziran 2015 günü TBMM 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yapılacaktır.
Seçimler demokrasinin en temel göstergesidir. Parlamenter demokrasilerde halk temsiliyetini sandık ve seçilmişler aracılığı ile kullanmaktadır.
Bu açıdan seçimlerde milletimiz hem ülkemiz hem de kendi gelecekleri için parlamentoya ve milletvekillerine 4 yıllık yetki devredecektir.
Milletvekili Aday Listelerinin YSK tarafından ilanını takip eden yaklaşık 2 ay boyunca seçimlere giren tüm siyasi partiler programlarını, seçim beyannamelerini ve ülke ve milletin geleceği adına hedeflerini yüce milletimize çeşitli tanıtım ve bilgilendirme araçları ile yapmış bulunmaktadırlar. İlimiz Çorum'da son derece demokratik ve siyasi nezaket ölçüleri için, karşılıklı hoşgörü ile bir seçim kampanyası yapılmıştır. Bu ilimiz adına bir kazanımdır. Katkısı olan herkesi kutluyor, gelişerek devamını diliyorum.
Bizler, kuruluşunun 1. yılında iktidara gelen, ülkeye ve aziz milletimize 13 yıldır hizmet eden, Türkiye’yi baştan başa imar eden AK Parti'nin mensupları olarak icraatlarımızı ve seçim beyannamemiz ve Yeni Türkiye Sözleşmesinde ortaya konulan hedeflerimizi tüm Çorum'a anlatmaya gayret gösterdik.
13 yılda ülkemizde yaşanan hızlı değişimi, gelir ve refah artışını, yaşam kalitesindeki yükselmeyi, sosyal devlet uygulamalarımızı, büyüyen ekonomimizi ve lider ülke konumumuzu anlattık ve tekrar tekrar dikkatlere sunduk.
13 yıl öncesi Türkiye ile 2015 Türkiye'sini karşılaştırdık. 2001 ve öncesi Türkiye’yi unutma ve unutturma dedik.
Ekonomik ve siyasi istikrarın ülkeye kazanımlarını ve değerini anlattık. Kurucu Genel Başkanımız ve 59. 60. ve 61. T.C Hükümetlerinin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Liderliğinde gelişen, büyüyen, güçlü ve lider ülke Türkiye'nin değerinin bilinmesi ve kavranmasına vurgu yaptık. Aynı misyon ve vizyonla bu emanetin AK Parti Genel Başkanımız ve 62. T.C Hükümetinin Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile yeni bir ivme kazanacağına inancımızı ifade ettik ve kesintisiz istikrarın önemine vurgu yaptık.
Bu seçim kampanyası boyunca; Çorum’umuzun Merkezi Hükümet Bütçesinden aldığı payın yıllar itibariyle büyük artış göstererek; kentsel ve kırsal alanlarına 13 yılda toplam 7.5 Milyar (Katrilyon) Liralık yatırım, hizmet ve destek verildiğini belirterek ve buna ilişkin ‘millete hizmet yolunda 13 yıl 19 Çorum’ isimli çalışmanın basılı olarak Çorumun tamamına ulaştırılmasını sağladık. Çorum'un Ankara'da layıkıyla temsil edildiğini bir kez daha ifade ettik ve yeni dönemdeki Çorum'a ilişkin proje ve hedeflerimiz ile Yeni Türkiye'nin inşası için desteğin devamını istedik.
Kuşkusuz bu seçimlerle önceliğimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına yürürken; ülkemizin katılımcı, çoğulcu, özgürlükçü, demokratik ve sivil bir anayasa ile yönetilmesini sağlayacak adımları atmak ve sivil bir anayasa için siyasal uzlaşının yakalanması için azami çaba ve gayret sarf etmek olacaktır. Yeni anayasal düzenimizin odağında insan hak ve özgürlükleri ve eşit vatandaşlık olacak; insan onurunu, anayasal ve siyasal düzende teminat altına almak ve insan onuruna yakışır kültürel ve ekonomik gelişmişlik seviyesine çıkmak amacımız olacaktır.
Yasa dışı ve terör örgütlerince ülkemizdeki birlik, beraberlik ve kardeşliği yıkmaya yönelik yürütülen ayrılıkçı, bölücü ve ülke ve milletin huzur ve istikrarını bozucu ve yıkıcı faaliyetlere ve ideolojilere asla teslim olunmayacak, kardeşlik ve birlik mayasının bozulmasına asla müsaade edilmeyecek ve sonuna kadar mücadele edilecektir.
Meşruiyetini milletten alan bir yönetim, egemenliğin en sağlam tesisi anlamına gelir. Sandık milletin namusudur, iradesinin tecelligahı ve demokrasinin temelidir. Seçme ve seçilme hakkı ise, en temel vatandaşlık hakkıdır ve vatandaşımızın tercihi ve temsiliyetin meşruiyeti asla sorgulanmamalıdır.
7 Haziran 2015 seçimleri ülkemize, aziz milletimize ve geleceğimize hayırlı olsun.”