AK Parti 23, 24 ve 25 Dönem Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, www.fikircografyası.com sitesindeki köşesinde sosyolojik değerlendirmelerde bulunduğu yazılarına devam ediyor.
Türkiye’nin önde gelen fikir platformlarından olan www.fikircografyası.com yayınlanan yazıları ile gündem oluşturan Bağcı’nın değerlendirmeleri sosyal medya üzerinden de yapılan paylaşımlarla pek çok aydın tarından takip edilmesi dikkat çekiyor.
Bağcı; rahatsızlığı nedeni ile dinlendiği bu günlerde kaleme aldığı yazısında son olarak dünyadaki küresel eşitsizliklerin doğurduğu olumsuz sonuçları “Küresel Eşitsizlikler Üzerine Bir Farkındalık Çabası” başlığı altında değerlendirdi.
Bağcı, son yazısında; geçtiğimiz günlerde İngiltere merkezli uluslararası yardım kuruluşu meşhur OXFAM Konfederasyonu tarafından yayınlanan bin raporun sonuçlarını analiz etti.
OXFAM, 100’e yakın ülkede faaliyet gösteren, 17 ülkede ise örgütlü bir STÖ’nün bir üst yapısı.
Bir konfederasyon olan OXFAM’ı ilk kez 20 yıl önce akademik çalışmalar yapmak için gittiği İngiltere’de tanıdığını ifade eden Bağcı’nın batının küresel eşitsizliklerin oluşturulmasında büyük rolü olduğunu ve küresel eşitsizliklerin getirdiği sorunları bütün çıplaklığı ile ele aldığı yazısını www.fikircografyası.com dan ulaşmak mümkün.
Akademik anlamda Türkiye’nin önde gelen toplumbilimcilerinden olan Dr. Cahit Bağcı yine Türkiye’nin önde gelen din sosyoloğlarından olan Necdet Subaşı’nın “Tedavüldeki kitaplar (1)” isimli kitabını okuyucuları için değerlendirdi.
Din Sosyolojisi alanında yazdıkları ve Alevi Çalıştayları’ndaki katkıları ile bilinen Dr. Necdet Subaşı’nın Tezkire Yayınları’ndan Kasım 2015’te çıkan bu eser ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Bağcı’nın makalesi Türkiye’nin önemli fikir akademisyenlerinin kalemini paylaştığı “Fikir Coğrafyası"nda 02 Ocak 2016 tarihinden itibaren yayınlanmaya başladı.
Yayına konulduğu andan itibaren yüzlerce okuyucu sayısına ulaşan Bağcı’nın yazısı kısa zamanda sosyal medya üzerinden de yüzlerce paylaşıma ulaşarak beğenildi.