Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Cengiz Atlas, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısındaki sözlerini eleştirerek, “Bir yandan kendi atadığı emniyet müdürünü azarlıyor, bir yandan da Barzani’yi kongresinde alkışlatıyor. Bir yandan Oslo’da teröristlerle pazarlık yapıp, seçim öncesi avantaj sağlamanın peşinde koşuyor bir yandan ulusal bütünlük vurgusunu yapan partimizi suçluyor. Bir yandan Amerika’nın bir dediğini ikiletmezken, ülke çıkarları yerine ABD çıkarlarını savunurken öte yandan hamaset nutuklarıyla halkı kandırmaya çalışıyor. Ama bütün bunları halkımız görüyor ve gereken çıkarımları yapıyor” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın her sıkıştığında hırçınlaştığını ve CHP’yi suçladığını belirten İl Başkanı Cengiz Atlas, “Sanki 10 yıldır tek başına iktidar olan CHP imiş gibi bize saldırıyor. Hesap sorması gereken değil hesap vermesi gereken olduğunu hala anlayamadı. Ancak ilk sandıkta bunu çok iyi öğrenecek” diye konuştu.
Atlas, Başbakan Erdoğan hamaset nutukları atarken, ekonominin darboğaza girdiğine ilişkin verilerin geldiğini, büyüme rakamlarının düşürüldüğünü, sanayi üretiminin gerilediğinin ortaya çıktığını belirterek, “Sahte cennet yaratan AKP’nin boyası dökülüyor, cilası bozuluyor. Halkımız kendisini kandıranları cezalandıracak” şeklinde konuştu.