AK Parti Çorum Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşkın, glutensiz mutfağı inceledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşcu ve Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Musa Akış ve Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir tarafından karşılanan Aşgın, “Glutensiz Üret Sağlıklı Tüket” projesi kapsamında kurulan Glutensiz Mutfakta çalışan personeli ziyaret ederek incelemelerde bulunurken, Çorum Belediyesi’nin getirttiği glutensiz un hakkında da bilgiler aldı.

Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir’in yeni görevini kutlayan Halil İbrahim Aşkın, Türkiye’deki belediyelerin çölyak ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bir araştırma yaptığını, yerel yönetimlerin yapması gereken faaliyetleri incelediğini ve göreve gelirse bu konuda çok faydalı çalışmalar yürütebileceğini söyledi.

Glutensiz ekmek ve diğer glutensiz ürünlere ulaşımın daha kolay ve ucuz olması gerektiğini belirten Aşkın, imkanlar doğrultusunda bu konularda çözüm bulacaklarını söyledi.

Glutensiz ürünlerin test edilmesi, çölyak hakkında fikir alış verişi ve ortak yapılabilecek faaliyetlerin değerlendirilmesi ile devam eden ziyaret çok samimi bir ortamda gerçekleşti.

Glutensiz Şef Süleyman Engin ile yakın olarak ilgilenen Halil İbrahim Aşkın, bu güzel proje aracılığı ile Çorum’da kursiyerlere eğitim vermesinden dolayı Şef’e teşekkür etti.

Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir ise “Kısa süre önce Ak Parti Çorum Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşkın bey ve Ak Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu bey derneğimize gelerek Çölyaklılar ile görüşüp dertlerini dinlemişlerdi. Yerel yönetimlerin çölyaklılara yönelik yapabilecekleri hizmetler hakkında bizden bir rapor hazırlamamızı istediler. Biz de bir çalışma gerçekleştirip kendilerine sunduk. Umarım bunların hayata geçirilmesi şansımız olur ve Çorum Çölyaklılar için çok daha iyi noktalara gelir. Özellikle eğitim süreci tamamlandıktan sonra Glutensiz Mutfağımızı kuracağımız yer konusunda kendilerinden destek istediğimizi belirtmek istiyorum. Bu naif ziyaretlerinden dolayı Ak Parti Çorum Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşkın ve birlikte gelen kıymetli misafirlerimize, ayrıca bize eşlik eden ev sahibimiz İl Milli Eğitim Müdürü Yahya Çoban, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşcu ve Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Musa Akış ve projemizin her safhasında bize destek olup rehberlik eden İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak’a teşekkürlerimi sunarım.” dedi.