AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Ceylan, dünyanın en değerli ve en vazgeçilmez varlıkları annelerin, yalnızca bir gün değil, her gün sevgi ve saygıyla hatırlanması gerektiğini belirtti.
Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in (S.A.V.) “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözüyle annelere verdiği değeri hatırlatan Ceylan, “Annelerimiz adına ne kadar güzel işler yaparsak yapalım yine de azdır. Yapacağımız hiçbir şey annelerin emeği ve şefkati ile aynı ölçüde olamaz. Çünkü yeryüzünde bir annenin yavrusuna gösterdiği şefkati, karşılıksız sevgiyi ve sınırsız özveriyi başka hiçbir yerde bulamayız” diye kaydetti.
Annelerin, gönüllerin eşsiz sevgilileri olduğunu belirten Milletvekili Ceylan, “Türk milletinin en önemli parçalarından birisi olan ailenin önemi bizim için çok büyüktür. Toplumda mutlu ve huzurlu ailelerin olması, toplumun da mutlu ve huzurlu olması demektir. Anne kavramının her zaman ve her yerde saygınlığı, güven duygusunu ve kutsiyeti ifade ediyor.
Çocuklarından görecekleri ilgi ve sevgiden başka hiçbir talepleri olmayan annelerimizi, mutlu etmek, yüzlerini güldürmek ve yaşamlarını güzelleştirmek için, duygularımızı, hak ettikleri sevgi, ilgi ve yakınlığı her koşul altında onlara göstermeliyiz. Yaşamın yükünü omuzlarında hepimizden daha çok hisseden annelerimizi ne kadar çok sevdiğimizi söylemek için yılın bir gününü beklemek yerine, onları her gün düşünmeli, yaşamlarını kolaylaştırmak için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz.
Anneler, birlik ve bütünlük içinde yaşayabilmemizin de en önemli manevi kaynaklarıdır. Dünyanın en kıymetli varlıkları olan anneler, her zaman her şeyin en iyisine ve en güzeline layıktır. Bu duygularla başta ülkemizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri olmak üzere, bütün annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, fedakar emekleri ile bizleri bugünlere ulaştırdıkları için onlara sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum” ifadelerini kullandı.