Halkın Yükselişi Partisi (HYP) Çorum İl Başkanı Ali Karabacak, partisinin merkezde ama merkezin solunda ayrı bir yapıya sahip çağdaş demokrat bir parti olduğunu belirterek, “HYP bir Mustafa Sarıgül hareketidir. Halkımız artık birbiriyle kavga eden partilerden ve liderlerinden bıktı. Halkın gerçek lideri Mustafa Sarıgül yakında HYP'nin başına geçerek Türk milletinin beklediği yenilikçi bir hareketi başlatacaktır. Bütün Çorumluları partimize bekliyorum” dedi.
Athena Otel’de bugün düzenlediği basın toplantısıyla partisinin il ve merkez ilçe yönetimini tanıtan Ali Karabacak, “Parti olarak yolumuz Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve Turgut Özal’ın yoludur” ifadesini kullandı.
AKP'nin artık enerjisinin kalmadığını, ancak çarenin bugünkü muhalefet olmadığını ileri süren Karabacak, “muhalefet heyecansızdır, dermanı yoktur. Muhalefetin tek derdi koltuğunu korumaktır. Halkımızın beklediği değişimi ancak ve ancak yeni bir siyasi anlayış gerçekleştirebilir. Bu siyasi anlayış topluma güven ve umut vermelidir, ulusal uzlaşmayı sağlamalıdır, kutuplaşma yerine bütünleşmeyi getirmelidir. İnançlara saygılı laikliği, üretimi, adaleti, paylaşmayı, özgürlükleri ve demokrasiyi öne çıkarmalıdır. 
Halkın Yükselişi Partisi, böyle bir siyasi anlayışın tek temsilcisidir. İktidarın da tek alternatifidir. Önümüzde tarihi bir fırsat vardır. Tüm koşullar Halkın Yükselişi Partisi'nin iktidarından yanadır” ifadesini kullandı.
Ülkede yaşanan sorunların artık toplumun tüm kesimlerini ciddi biçimde sıkıntıya soktuğunu, kendisinin de ülkede yaşanan bu sorunlara Mustafa Sarıgül önderliğinde çözüm bulmak amacıyla aktif siyasete girme kararı aldığını açıklayan HYP İl Başkanı Ali Karabacak açıklamasında şunları kaydetti:

‘HALKA İNANIP, GÜVENİP, KUCAKLAYACAĞIZ’
 “Yerel örgütlerde yöneticilik yapmak sorumluk gerektirir, zor ve yorucudur. Ancak bizler bu yorgunluğumuzu halkımıza yapacağımız hizmetlerle gidereceğiz. Gün Halkın Yükseliş Partisi’nin iktidar yürüyüşünü başlatma günüdür.
Ülkemizi AKP zihniyetinden kurtarmak için yola çıktık. Yönetimimizin yüzde 60’ı siyaset yapmamış yeni siyasete atılan kişilerden oluşuyor. Unutmamalı ki Kurtuluş Savaşı da 10 kişi ile başlamıştı. Partimiz merkezde ama merkezin solunda ayrı bir yapıyız, çağdaş demokrat bir partiyiz. Hepiniz biliyorsunuz ki Recep Tayyip Erdoğan için ‘Muhtar’ bile olamaz dediler. 10 yıldır ise Türkiye Cumhuriyetinin başbakanı. Bu yüzden her zaman kendinize güvenin, siz yeter ki başarmak isteyin. Halka inanmak, halka güvenmek, halkı kucaklamak başarmanın 3 temel sırrıdır. 

‘HALKIMIZLA BÜTÜNLEŞECEĞİZ’
Halkımızın sorunlarıyla, dertleriyle, problemleriyle bütünleşeceğiz. Biz hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden, demokrasiye inanan, inançlara saygılı, laikliğe inanan, emeğin hakkını koruyan, üretimin önünü açan, cinsiyet farkı ve din farkı, kültür farkı, mezhep farkı gözetmeyen bütün yurttaşlarımızla el ele, kol kola ve omuz omuza olmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin dağında da, taşında da, toprağında da, fabrikasında da, üretimin başında da, alın terinin başında da her zaman varız.
HYP bir Mustafa Sarıgül hareketidir. Halkımız artık birbiriyle kavga eden partilerden ve liderlerinden bıktı. Halkın gerçek lideri Mustafa Sarıgül yakında HYP'nin başına geçerek Türk milletini beklediği yenilikçi bir hareketi başlatacaktır. Bütün Çorumluları partimize bekliyorum.

‘DİNİ SİYASETE ALET ETMEYECEĞİZ’
Yolumuz Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit ve Turgut Özal’ın yoludur. Herkes bilsin ki şehitlerimizi asla siyasete malzeme yapmayacağız, şehitlerimiz üzerinden oy toplamayacağız. İnsanların en önemli değerlerinden biride dindir. Diğer partiler gibi dini siyasete alet etmeyeceğiz.
Halkın Yükselişi Partisi, ilkesel olarak yasakçılığa karşıdır, özgürlükten yanadır. Bize göre bütün yurttaşlar, kendi düşüncesine ve inancına göre özgürce yaşamalıdır. Kamu hizmeti verenler siyasi ve inanç sembollerini kullanmamalıdır. 
Kamu hizmeti alan yurttaşlar ise yasakçı bir uygulamaya tabi olmamalıdır. Ancak inançlar da kesinlikle siyasete alet edilmemelidir. Kılık ve kıyafetler siyasi simge olarak kullanılmamalıdır.
Bugün bu konuda toplumda ve kurumlar arasında bir gerginlik vardır. Çatışarak değil bütün kurumlarla görüşerek, uzlaşmayı sağlayarak soruna çözüm bulunabileceğini düşünüyoruz. Başı açık olan da bizim kardeşimizdir, başı kapalı olan da bizim kardeşimizdir. Bugün ikisi de işsizdir. Esas sorun ikisine de iş bulabilmektir.

‘BECERİKSİZ HÜKÜMET, ÜLKEYİ BU HALE GETİRDİ’
Her gün onlarca şehit vermemizin sebebi hükümetin beceriksizliğidir. Sayın Başbakan’ın ustalık dönemi böyle oluyorsa, Allah Cumhurbaşkanlığı döneminde Türk halkını korusun. Halkın Yükselişi Partisi olarak biran önce içeride ve dışarıdaki kadrolarının tek vücut haline gelerek Türk halkını mevcut durumdan kurtarması gerekiyor. Bunun içinde öncelikle ilçe kongrelerimizi tamamlayıp sonrada il kongremizi yaparak, yeni isim ve yeni yüzlerle sokağa çıkacağız.
Biz bütünleştiren olmak istiyoruz. Bizim en büyük arzumuz, Türkiye'deki sosyal demokratların, ulusal birlikten yana olanların, inançlara saygılı, laikliği savunanların, cumhuriyetin değerlerine önem verenlerin, örflerini, törelerini, geleneklerini koruyanların, inançlarına saygı gösterenlerin büyük bir demokratik birlikteliği sağlayarak, mutlaka iktidar olmayı sağlamaktır. Ali Karabacak ve arkadaşlarının hiçbir zaman bireysel bir isteği olamaz, biz koltuğun peşinde koşmayız, biz laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin peşinde koşarız. Bizim arayışlarımız ve dolaşmalarımız, Türkiye Cumhuriyeti'nin şahlanması içindir. Bizim bütün arayışlarımız ve yurttaşlarımızla bütünleşmemizin ana nedeni dışarı da onurlu, içeride huzurlu bir Türkiye'yi yeni baştan inşa etmek içindir.

‘ÇARE OLMAK İSTİYORUZ’ 
Biz çare aramak için tüm Çorum’u dolaşacağız. Kesinlikle ve kesinlikle Ali Karabacak'ın hiçbir arkadaşı koltuğun peşinde koşmaz. Çünkü bizim amacımız; siyasi görevler zaman tüketme yeri değil, hizmet üretme yeridir. Bizim en büyük arzumuz ve amacımız insanlarımızın mutlu olması, huzur içerisinde olması, özgür ve demokratik oluşun içerisinde yaşamasını sağlamaktır. Bizim bütün mücadelemiz, bayrağımız en güzel şekilde dalgalansın, ulusal birliğimizden hiçbir zaman ayrılmayalım ve Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini hep birlikte ötekisi olmayan bir anlayışla yeni baştan inşa edelim.
 
‘TÜRKİYE’NİN PARTİSİYİZ’
Amacımız hakkın değerini halkın değeri ile buluşturmaktır. Biz Hakk’ın değerini halkın değeri ile buluşturmak için 'Bismillah' diyerek, bütün arkadaşlarımızla yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bizim yaptığımız çalışmalar, inançlara saygılı, laikliği savunan, cumhuriyetin değerlerine önem veren büyük bir demokratik uzlaşmayı sağlayan, iktidardan anahtarı teslim alacak olan bir yapının oluşmasını sağlamaktır. 

‘TÜRKİYE TIKANDI’
Karşımızdaki Türkiye tablosu kaygı vericidir. Toplum, kutuplaştırılmaktadır. Mevcut siyasi aktörler, kutuplaşmayı ortadan kaldırmak ve demokratik bir toplumsal mutabakat oluşturma yerine, karşıtlıkları derinleştirmektedir. Bugünkü kavgacı siyaset anlayışıyla Türkiye'nin yol alması mümkün değildir.
Yıllardır ertelenen ve giderek içinden çıkılmaz hale gelen rejim sorunları Türkiye'nin gelişmesini önlemektedir. Dış politikada atılan yanlış adımlar sonucu, Türkiye'nin güvenilirliği ve inandırıcılığı zedelenmiştir.
Öte yandan, ekonomik kriz ve işsizlik her kesimin canını yakmaktadır. Gençlerimizin dörtte biri işsizdir. Oysa AKP iktidarının bu konuda hiçbir somut girişimi yoktur. Hükümet tam anlamıyla sınıfta kalmıştır. AKP'nin artık enerjisi kalmamıştır. Ancak çare bugünkü muhalefet de değildir. Muhalefet heyecansızdır, dermanı yoktur. Muhalefetin tek derdi koltuğunu korumaktır.
Halkımızın beklediği değişimi ancak ve ancak yeni bir siyasi anlayış gerçekleştirebilir. Bu siyasi anlayış topluma güven ve umut vermelidir, ulusal uzlaşmayı sağlamalıdır, kutuplaşma yerine bütünleşmeyi getirmelidir. İnançlara saygılı laikliği, üretimi, adaleti, paylaşmayı, özgürlükleri ve demokrasiyi öne çıkarmalıdır.
Halkın Yükselişi Partisi, böyle bir siyasi anlayışın tek temsilcisidir. İktidarın da tek alternatifidir. Önümüzde tarihi bir fırsat vardır. Tüm koşullar Halkın Yükselişi Partisi'nin iktidarından yanadır.

‘EN DEMOKRATİK PARTİ’
Türkiye'nin en demokratik partisi biz olacağız. Lidere bağlı değil halka bağlı demokrasiyi gerçekleştireceğiz. Bizim partimizde gece darbeleri olmayacak. Yarışma adaleti olacak. Seçimle gelen kurullar seçimle gidecek. Bizim partimizde ön seçim olacak.
Bizim partimizde, yağcılar, "evet efendimciler" kesinlikle olmayacak. Delege ağalığına son vereceğiz. İlçe başkanlarımız delege oylarıyla değil, kayıtlı üyelerin tümünün katılımıyla seçilecek. 
Genel başkanı delegelerin değil, partiye kayıtlı üyelerin seçmesi için gerekli düzenlemeleri yapacağız. Bizim partimizde, milletvekilleri Meclis çalışmaları dışında, seçildikleri bölgede kalacak.
Gençlere ve kadınlara büyük önem vereceğiz. Gençlerimizi ve kadınlarımızı lafta değil, icraatta aktif görevlere getireceğiz. Yeni isimleri, yeni yüzleri, halkımızın içindeki yeni cevherleri Türk siyasetine kazandıracağız.
Bu çizgimizi ve ilkelerimizi korurken, toplumun her kesimine açılacağız. Herkesin sevgisini kazanacağız. Herkesi kapsayıcı ve kucaklayıcı bir parti olacağız.

‘NEYİ SAVUNUYORUZ?’
Biz, adaletsizlik, önyargı, işsizlik, umutsuzluk karşısında güçlü ve cesur olacağız. Daha güçlü ve zengin Türkiye'ye birlikte ulaşacağız.
Sevginin tek partisi biz olacağız. 
Birliğin beraberliğin tek partisi biz olacağız. 
Emeğin, barışın, kardeşliğin tek partisi biz olacağız. 
Varlığın, bereketin tek partisi biz olacağız. 
Halkın Yükselişi Partisi, ülkemizin yararına olmayan hiç bir projeye imza atmayacaktır.
Halkın Yükselişi Partisi, sorun değil çözüm üretecektir.
Halkın Yükselişi Partisi'nde görev yapan herkes, güler yüzlü ve çalışkan olacaktır.
Halkın Yükselişi Partisi, emekten, alın terinden, barıştan, özgürlükten, demokrasiden, insan haklarından, varlıktan ve bereketten yana bir siyasi harekettir.
Halkın Yükselişi Partisi, üretimden, serbest girişimden ve adil paylaşımdan yanadır.
Halkın Yükselişi Partisi, hukuktan ve medeniyetten yanadır.
Halkın Yükselişi Partisi, sevgiyi ve bilgiyi halkımızla paylaşmaktan yanadır.
Halkın Yükselişi Partisi, bilimden ve teknolojiden yanadır.
Halkın Yükselişi Partisi, doğadan ve çevreden yanadır”