AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, İlçe Başkanı Mustafa Akpınar ve Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, aşırı yağışlar nedeniyle sel meydana gelen Akkaya, Maksutlu ve Karaköy bölgelerinde incelemelerde bulundular.

AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, dün akşam saatlerinde etkili yağış nedeniyle Kargı ve Osmancık arasındaki köylerde sel meydana geldiğini söyledi.

"TESELLİMİZ CAN KAYBININ OLMAMASI"
Uslu, "Geceden itibaren olayı yakından takip ettik. Devlet imkanları olay yaşanır yaşanmaz seferber edilmiştir. Köylerdeki hasar gören çeltik tarlaları, içmesuyu ve kanalizasyon isale hatları, elektrik şebekesi ile ilgili teknik ekipler yerinde incelemelerde bulunarak tespitlerini yapmışlardır. Afad, İl Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, DSİ, İl Özel İdare ve YEDAŞ ekipleri bölgede çalışmalarını yürütmektedir. Vatandaşlarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Tesellimiz can kaybının olmamasıdır" dedi.

Kargı Belediyesi ziyaretinde de Kaymakam ve AFAD İl Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Uslu, Bağcı ve Kurt, ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça ile görüşerek durum değerlendirmesi yaptı.

Maksutlu köyünde ve hasar gören yollarda incelemelerde bulunan heyet, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, AFAD İl Müdürü Elvan Kaya, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Elfaz Ermiş, DSİ Şube Müdürü İlker Arslan'dan bilgiler aldılar.