AK Parti Buharaevler Mahallesi Teşkilatı tarafından danışma meclisi toplandı.
DünTurgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur ile mahalle teşkilatı katıldı.


Divan heyetinin oluşturulmasıyla başlayan toplantıda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra açılış konuşmasını Buharaevler Mahallesi Teşkilat Başkanı Ahmet Selim Özarslan, yaptı. 31 Mart yerel seçimlerinde partilerinin adayı Halil İbrahim Aşgın’ı belediye başkanı yapma sözü veren Özarslan, “Buharaevler’den rekor bir oy çıkacağına teşkilatım ve mahallem adına söz veriyorum” dedi.


Daha sonra kürsüye çıkan Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar da 31 Mart’taki yerel seçimlerin sadece belediye başkanlığı seçimi olmadığını kaydetti. Akar, “Önümüzde çok önemli bir seçim var. Bu seçim sadece bizim belediye başkanlığı seçimi değil. Bu seçim Gazze’de  Bosna’da Mısır’da Myanmar’da Arakan’da Doğu Türkistan’daki Müslümanların seçimi. Bu seçim Türkiye’nin var olma ya da yok olma mücadelesinin seçimidir. Çocuklarımızın geleceği için gece gündüz demeden çalışacağız. Biz AK Parti gibi bir partide siyaset yapıyoruz. Çıtayı hiçbir zaman belirli bir seviyenin altına indirmedik. Bunun için teşkilatımıza, mahalle teşkilatlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Akar’ın ardından AK Parti Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın da mahalle teşkilatından 13 bin oy alma sözü istedi. Aşgın, “Buhara’da 17 bin seçmen var. Bunun 13 binini almaya söz istiyorum” dedi.
AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu ise 2023 vizyonuna ulaşmak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.


Toplantıda son konuşmayı AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Çorum benim kalem’ sözlerini hatırlatan Ahlatcı, “Buharaevler de Çorum’un kalesi” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.