AK Ocakları Çorum İl Başkanlığı dün akşam Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) toplantı salonunda ilk olağan genel kurulunu yaptı.
Genel Kurula AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, bazı Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri ile AK Ocakları üyeleri katıldı.
Genel Kurulun Divan Başkanlığına Rıza Koç seçilirken, Başkan Yardımcılığını Mustafa Tuna, Katip Üyeliğini ise İslam Kubilay Kıyılmak üstlendi. Divan heyetinin seçiminin ardından ülke genelinde yaşanan terör olaylarında şehit olanlar için saygı duruşunda bulunuldu, ardından ise İstiklal Marşı okundu.
Programda AK Ocakları İl Başkanı Arslan Bolat ile AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu birer konuşma yaptılar.
"Allah rızası, vatan, millet bayrak sevdası kalbimizdeki, iman, kuran sevdası, yüreğimizde ki hedef 2023 sevdası, hiç bir zaman bitmesin" diyen AK Ocakları İl Başkanı Arslan Bolat, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ak Ocaklar Genel Başkanı Hakan Yiğit'in burada bulunan bütün Ak Ocaklar ailesine selamlarını iletmek istiyorum. Ülkemizde yaşanan şehit haberlerinin üzüntüsünü yaşıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet şerefli ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaşanan bu olaylar karşısında Ak Ocaklar İl Başkanlığı olarak üzerimize düşen ne görev varsa bu göreve talibiz. Milletimizin birliği ve beraberliğine vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan her saldırı ve eylemleri kınıyoruz. AK Ocaklar sevenin sevdiğine ahde vefasıdır. Durum kısaca bundan ibaret olup yapılmakta olan toplantımızın hepimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diler yeni seçilecek Yönetim ve Denetim Kurullarının başarılarının devanı dilerim.”
AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ise, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  Konuşmaların ardından yönetim ve denetim kurulunun faaliyet raporu okundu. Daha sonra seçime geçildi. Tek listenin girdiği Arslan Bolat’ın listesinde AK Ocakları Çorum Şubesi’nin Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet Satıcı, Bahri Aycam, Bekir Doğan, Hasan Kabadayı, Rıdvan Aydemir, Hüseyin Uysal, Altan Budak, Eyüp Arduçtepe, Zafer Bolat, Salih Ertuğral, Gökhan Karataş, Rıza Koç, Sinem Yıldırım, İsmail Sungur, Mustafa Tuna ve İbrahim Sırça’dan oluştu. Denetim Kurulu Üyeleri ise; Selçuk Kurak, Bekir Kılıç ve Murat Gürel’den oluştu.
Genel Kurulun kapanış konuşmasını AK Ocakları Şube Başkanı Arslan Bolat yaptı.
28 Şubat 2015 tarihinde Ak Ocaklar Çorum il Başkanlığı’nın açılarak faaliyetlere başladığını hatırlatan Bolat, “Bu kutlu dava ve hizmet yolunda kurmuş olduğumuz AK Ocaklar Derneği inşallah hayırlı hizmetlere imza atacaktır. Milli ve manevi değerler üzerine vatan, bayrak, iman ve kuran üzerine bir sevda olarak derneğimizi kurduk. Mevcut üyelerimizden 40 kişilik yönetim kadrosu belirleyeceğiz. Gönül ister ki tüm üyelerimizi yönetime alalım. Lakin bu dava da küsmeden, kırılmadan, dağılmadan yola devam edeceğiz” dedi.
Bolat konuşmasına şu şekilde devam etti; “Bizim AK Ocaklar kimsenin kendisini mutlu edeceği, kendi çıkar ve menfaatlerini tatmin edeceği bir yer olarak düşünülmeden Allah rızası ve kul hakkı gözeterek amaç ve gayeleri doğrultusunda hizmet edecek bir ocak olup; bu gaye ve amaçları doğrultusunda hareket etmeyecek ve AK Ocaklar ilkelerine göre kendisini disiplin edinmeyecek kim olursa olsun başta şahsım olmak üzere bu davada yeri asla olmayacaktır. Buradan seslenmek istiyorum ki, AK Ocaklar bir sivil toplum kuruluşu olarak gönüllülük esası üzerine kurulmuş bir sevda ve dava derneğidir. Hiç bir kurum yada kuruluş ile ilişkisi yoktur. Gönülden ve yürekleriyle Bu memlekete hizmet eden ve hedef 2023 diyerek bir vizyon ortaya koyan irade-i milletin devlet adamlarını destekleyen ve benimseyen ve ak davaya inanan ve dava olarak gören cesur, yiğit, mert adam gibi adamların derneğidir.”

Editör: TE Bilişim