Milliyetçi Hareket Partisi Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, Çorum belediyesinin stadyum, kent park, belediye sarayı, imam hatip kompleksi, 22 adet mescit ve kuran kursundan oluşan 500 milyonluk bir proje borcu olduğunu kaydederek, “Biz bu borçları ödersek benim mega projelerim bunlar olacaktır. Çünkü bu yatırımları yapan değil, parayı ödeyen yapmıştır” dedi.

MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan, Yayla Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, aynı zamanda Alaca Lider, Osmancık Haber ve Kargı Gazeteleri İmtiyaz Sahibi Hacı Odabaş’ı ziyaret etti.

Şahin, Çorum’a yapacağı bazı projeler hakkında bilgiler verdi.

BU PROJELERİ YATIRIMLARI YAPAN DEĞİL, PARAYI ÖDEYEN YAPMIŞTIR

Kendisinin mega projelerinin olmadığını, belediyenin 500 milyon TL olan borcunun ödedikleri takdirde o para ile yapılan projelerin tamamının kendisinin mega projesi olacağını anlatan Kenan Şahin,

“Bizim bir tane 500 milyon liralık büyük bir yatırım projemiz var. İçinde bir tane stadyum, bir tane kapalı stadyum, bir kent park, bir belediye sarayı, imam hatip kompleksi, 22 adet mescit ve kuran kursundan oluşan bir projemiz var. Anladığınız üzer bunlardan kaynaklanan 500 milyonluk bir borç var. Bu şartlarda biz hangi mega projeleri açıklayıp da yapacağız. Biz bu borçları ödersek benim mega projelerim bunlar olacaktır. Çünkü bu yatırımları yapan değil, parayı ödeyen yapmıştır” diye konuştu.

31 MART’TA SEÇİMİ ALAN ŞOKLA KARŞILAŞMASIN

Belediyenin borcunun tam olarak bilinmediğini bunla ilgili bir soru sorduklarında ise tam bir yanıt alamadıklarını anlatan Kenan Şahin, “Sanırım belediyemizin 500 trilyon borç var. Kimi zaman Belediye Başkanı Zeki Gül’ü eleştiriyoruz, ‘Arsa satarak ödeyeceğim’ diyor ama bunlar içinde kaynak lazım.

Bir stadyum yaptılar, bunu geri Gençlik Spor Bakanlığına satmak için ayrı bir siyaset yaptılar. Eski stadyumun yerinin imara açılması millete ihanettir.

Belediyenin 500 trilyon rakam borç olduğunu da biz söylüyoruz. Bu rakamın ne kadar olduğunu tam olarak bilmiyoruz. İlk adaylığım açıklandığında Belediyeden, Çorum Belediye Başkan adayları kimse bütün adaylara aylık gelirimiz şu, 2 senede, 5 senede ödememiz gereken borç şudur, personel yapımız şu diye 5 yâda 10 kalemde bir bilgi verilmesini istedim. Çünkü 31 Mart’ta seçimi alan kişi şokla karşılaşmasın” diye konuştu.