Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorum Merkez İlçe Başkanlığı Buharaevler Mahalle Teşkilatı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesinde sürdürdüğü Zeytindalı Harekatı kapsamında şehit düşen 41 kahraman Mehmetçik için 41 fidan dikme etkinliği düzenlendi.


“41 Şehit Mehmetçik için 41 Fidan” isimli etkinlik önceki gün AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Kadın ve Gençlik Kolları ile Mahalle Teşkilat yönetici ile üyelerinin katılımıyla yapıldı. Etkinlik kapsamında Binevler’de bulunan 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’nı 41 fidan dikilerek şehitler için hem sulandı hem de dua edildi. İl Başkanı Karadağ etkinlikte yaptığı konuşmada “Afrin’de aziz vatanımız uğruna canlarını seve seve feda eden şehitlerimizi saygı, rahmet ve dualarla yad ederek yiğit kardeşlerimiz ve tüm şehitlerimiz için fidan dikimi gerçekleştirdik.

Teşkilatımızla beraber 41 Afrin şehidimiz için 41 fidan diktik. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, aziz milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz” dedi. Milletvekili Ceylan ile Kurt da Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’da akan kanın durarak yeryüzünde adaletin hakim olması için başlatılan yolculuğunun sürdüğünü vurguladı.

Ceylan ve Kurt, “Gönül coğrafyamızda akan kanı durdurmak, insanlara onurlarını ve hürriyetlerini iade etmek için Afrin’de başlayan kutlu mücadelenin gazilerine selam olsun, şehitlerine rahmet olsun” diyerek ülkemizin bekası, milletimizin huzuru için başlatılan harekatın amacının işgal olmadığını, terör unsurlarının temizlenmesi ile birlikte bölgenin sahiplerine teslim edileceğini dile getirdiler. Konuşmaların ardından program fidan dikimi, fidanların sulanması ve dua edilmesi ile son buldu.