AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı'nın organize ettiği “3. Bölge Genişletilmiş Gençlik Kolları Toplantısı” Samsun'da yapıldı. 
AK Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen, Samsun İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nın ev sahipliğinde,Samsun, Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat illerinin katılımı ile 3. Bölge Genişletilmiş Gençlik Kolları Toplantısı Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Toplantıya; Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Ahmet Kılıç, Seçim İşleri Başkanı Kurtcan Çelebi, Yerel Yönetimler Başkanı Ömer Faruk İslam, Genel Sekreter Mücahit Yılmaz, Mali ve İdari İşler Başkanı Ali Taylan Öztalyan, MKYK Üyeleri Osman Özdemir, Ahmet Sarıduman ve Ali Osman Özdemir, ile Samsun, Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat il ve ilçe gençlik Kolları başkanları, teşkilat başkanları, seçim işleri başkanları, yerel yönetimler başkanları katıldı.
Toplantıda 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere hazırlık, büyükşehir yasası, yerel yönetimler ve hükümetin yapmış olduğu icraatlar hakkında katılımcılara bilgiler verildi, sunumlar yapıldı.
AK Parti'nin eğitim programlarına ve istişare toplantılarına büyük önem verdiğini dile getiren AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, 3. Bölge Genişletilmiş Gençlik Kolları Toplantısı hakkında açıklama yaptı. Başkan Göktepe, "30 Mart 2014 yerel seçimlere giden süreçte, Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığımızın organize ettiği bölge toplantılarının bir yenisi ilimizde gerçekleştirdik. Samsun İl Başkanlığımızın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Kastamonu, Sinop, Çorum, Amasya, Tokat il ve ilçe gençlik Kolları başkanları, teşkilat başkanları, seçim işleri başkanları, yerel yönetimler başkanları katıldı. Onları ağırlamaktan mutluluk duyduk. Genel Merkezimizden gelen birim başkanlarımız sunumlarını yaptılar. Sunumlarda; Büyükşehir Yasası, Seçim Sandık Kurulu’nun önemi, gençlerin yerel siyasetteki rolü ve önemi üzerinde duruldu. ‘Siyasette gençlere yer vermek ustalığın şiarındandır’ diyen bir Genel Başkanın, Başbakanın yanında siyaset yapmak bizim için büyük bir onurdur. Biz gençler olarak da 30 Mart yerel seçimlerde üzerimize düşen görevi layıkıyla yapıp hedeflenen başarıyı yakalayacağız" dedi.
3. Bölge Genişletilmiş Gençlik Kolları Toplantısı öğle yemeği arasının ardından, sunumların müzakeresi ve yapılan soru-cevap bölümü ile sona erdi.