Serik lisesi mezunları olarak 12-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Manavgat Süral Saray otelinde 4.toplantımızı yaptık.

Serik Halkın Sesi gazetesi sahibi sevgili öğrencimiz Ali Mutaf’ın organize ettiği, değerli öğretmen arkadaşımız Gülsün Süral hanımefendinin Süral Saray otelinde ev sahipliğini yaptığı toplantı tek kelimeyle muhteşemdi. Bu güzel ve çok anlamlı toplantı vesilesiyle Gülsün Süral hocama ve Ali Mutaf kardeşime çok teşekkür ederim. 

Ben 12 Nisan Cuma sabahı uçakla Antalya’ya geldim. Ali Mutaf ve Sedat Bodur beni havaalanından alıp Serik’e getirdiler. Serik’te çok nefis bir paça çorbasıyla kahvaltı yaptık.

Ali Mutaf’ın bürosunda öğrencimiz Ahmet Anıl’la muhabbet ettik.

Ali Mutaf’la beraber rahatsız olan sevgili öğrencimiz Mehmet Köse’yi evinde ziyaret ettik.

1970-1976 yılları arasında eşim Aktan Özata ile tam 6 sene görev yaptığımız Serik lisesinde, Serik’li öğrencilerimizle ve Serik halkıyla akraba gibi olmuştuk. Serik lisesinde bizler de Serik’li öğrencilerimizle beraber büyümüş ve kendimizi geliştirmiştik.

Sonraki yıllarda bizleri sık sık telefonla arayan, İstanbul’da ziyaretimize gelen Serik’li öğrencilerimizin vefası, sevgisi ve saygısı bizlere tarifsiz bir mutluluk veriyor.

Onların, “Nasılsınız hocam, sizleri özledik, bir emriniz var mı?” diyerek hal hatır sormaları bizleri çok mutlu ediyor.

Geçen sene toplantı sonrası Ali Mutaf ve Süleyman Etli ile beraber Serik’e gelmiştik.

Bir ara Ali ve Süleyman’a “Serik mezarlığını ziyaret edelim arkadaşlar” dedim.

Mezarlıkta ebedi âleme göç eden Serik’lilerden yüzde altmışı tanıdığım insanlardı.

Tam 2 saat, mezarını öğrencilerden para toplayarak yaptırdığım Arapkir’li üstat Selahattin Çetin ve tanıdığım Serik’lilerin mezarı başında fatiha okuyarak ruhlarını şâd etmiştik. Memleketim Osmancık’tan sonra Serik benim ikinci memleketim olmuştu.

Serik’te biraz gezdikten sonra öğleye doğru Manavgat Süral Saray oteline geldik.

Geçen sene de kaldığımız Süral Saray otelinde her şey çok güzeldi. Öğrencilerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız da yavaş yavaş gelmeye başlayınca çok keyiflendik.

Talat Aydilek ve eşi Melahat Tur hocamızla beraber İzmir’den, Servet Hanoğlu hocam Antalya’dan, Kemal Erdoğan ve eşi Kumluca’dan, Bekir Çağlayan hocam da İsparta’dan geldiler.

Cuma akşamı, bizlerle sezonu açan otelde yemekler ve servis çok güzeldi. Özellikle animasyon ekibi ve Kolombiya’lı revü kızlarının gösterisi görülmeye değerdi.

Cumartesi sabahı saat 07.30’da emekli Gümrük müdürü öğrencim Ahmet Özdemir’le

(744) sabah yürüyüşü taptık.

Cumartesi öğleye doğru civar il ve ilçelerden gelmeye başlayan öğrencilerle yaklaşık

100 kişiye ulaştık. Cumartesi gecesi animasyon ekibi sonrası Mehmet Özparlar’ın akrabası Avukat Cengizhan Gököz ve avukat arkadaşı bir bayanın söylediği şarkılar çok güzeldi. Ayrıca öğrencimiz olmamasına rağmen iki senedir toplantımıza katılan sevgili Eczacı kardeşim Kerim Güven’e çok teşekkür ederim.

Toplantıya katılan öğrencilerin listesini yapmadığım için isimlerini hatırlayabildiğim öğrencilerimi yazacağım. Unuttuklarım kusura bakmasınlar.

Toplantıya, Emine-Ali Mutaf, kızı Fatma Mutaf ve eşi, Talat Aydilek ve eşi, Ramazan Kara, Muhammet Konur ve eşi, Rasim Demirkan, Ahmet Özdemir ve eşi, Faik Çıtak ve eşi, Rasim Demirkan, Nursun Öztürk, Salih Karakaya, Rabia-Mehmet Özparlar, Naile Şengün, Abdurrahman Özçelik, Saadet-Abdurrahman Yılmaz, Fatma Özen, Lale Namal Okutan, Süleyman Deveci, Kerim Güven, İbrahim Aksu, Zafer Çolak, Necati Kahya, Memduh Durmaz, Süleyman Gülendam, Fatih Çağıllıyurt ve eşi, Murat Bulut, Ramazan Çakal, Sevim-İlhandar Tatlı, Sultan-Nihat Ünal, Ali Karaca ve eşi, Nebi Topal ve eşi, Nasuh Topal ve eşi, Behçet İrtem, Ahmet İrtem, Funda  Başbuğ, Hasan Kaya ve eşi, Hasan Özkır ve eşi katıldılar.

Pazar günü Kerim Güven’in arabasıyla Abdurrahman Özçelikler’le beraber Antalya’ya geldik. Antalya’da Adıyaman Mobil bayimiz rahmetli Mehmet Ali Ülger’in beden eğitimi öğretmeni oğlu Bekir Sıtkı Ülger beni evinde misafir etti.

Antalya’da sevgili dostum tarih öğretmeni Ercan Işık’ın vefat haberini alınca perişan oldum.

Ercan Işık Serik lisesinde beraber çalıştığımız çok sevdiğim ve çok takdir ettiğim Serik’in en yakışıklı ve en centilmen insanıydı.

Eşi Sara hanıma, kızı Aslı hanıma ve oğlu Çağrı beye telefon ederek baş sağlığı diledim.

Allah rahmet eylesin ve mekânı cennet olsun. “Ölüm Allah’a giden yolun tek kapısıdır” diyerek teselli buluyorum.

Toplantı sonrası Süral Saray otelinin bahçesinde fotoğraf sanatçısı sevgili öğrencimiz Talat Aydilek’in çektiği toplu fotoğraf sonrası öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerime, “Katılımınız için çok teşekkür ederim. Sizleri çok seviyorum. Ömrüme ömür kattınız. Kendinize çok iyi bakın. Yasınızı tutmak istemiyorum. Seneye sağlıkla ve mutlulukla hepinizi bir arada görmek istiyorum hoşça kalın” dedim. 

                                                                                  19 Nisan 2023 / Mehmet Özata