Çorum Özel Hastanesi Yönetim Kurulu konu ile girişimini kamuoyu ile paylaştı;

"Devletimizin başta Sağlık altyapısı olmak üzere elindeki tüm imkanları Koronavirüs Pandemisi ile mücadeleye seferber ettiği zorlu bir dönemden geçiyoruz.

Cumhurbaşkanımızın bu mücadelede “Devlete düşen görevlerin yanında özel sektörün de sorumlulukları olduğu muhakkaktır. Bu zoru birlikte başaracağız" ifadelerinden hareketle; Yönetim Kurulumuz, sağlayabileceğimiz katkıları görüşmek üzere toplanmıştır.

Kamu hastanelerinin başta yoğun bakım yatakları olmak üzere tüm imkanlarını Koronavirüs Pandemisi ile mücadele ye yönlendirdiği bu zorlu dönemde, kamunun yüküne nasıl omuz verebileceğimizi müzakere ederek Sağlık Bakanlığımızın uygun görmesi halinde, halen 41 olan erişkin yoğun bakım yatak kapasitesini 100 yatağa arttırmayı ve Bakanlığımızın onay vermesini takiben en kısa sürede hazır hale getirerek ihtiyaç duyan hastaların hizmetine sunmayı taahhüt etme kararı almıştır. Bu yatırım İlimiz ve Bölgemizin yoğun bakım ihtiyacı için hatırı sayılır bir kapasite artışı ile birlikte istihdama da anlamlı bir katkı sağlayacaktır."