Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyak Rehabilitasyon Ünitesi “yaşama yıllar, yıllara yaşam" katıyor.

2016 Şubat ayından itibaren hastane bünyesinde hizmet veren Kardiyak Rehabilitasyon Ünitesi, donanımlı altyapısı, deneyimli ekibi ve özverisiyle kısa sürede bölge sınırlarının ötesine geçerek Türkiye’nin en önde gelen kardiyak rehabilitasyon birimlerinden bir oldu. Yılda 300’e yakın kalp hastanın faydalandığı ünitede 2 kardiyoloji uzmanı, 1 fizik tedavi uzmanı, 1 diyetisyen, 1 fizyoterapist, 4 hemşire, 1 tıbbi sekreter ile hizmet veriliyor.

Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamada, Kardiyak Rehabilitasyon Ünitesi hakkında şu bilgiler verildi:

"Kardiyak Rehabilitasyon; kalp damar hastalığı olan kişilerin fiziksel, psikolojik ve fonksiyonel kapasiteye ulaştırmak, kalp damarlarını güçlendirmek amacıyla uygulanan multidisipliner bir programdır.

2016 Şubat ayından itibaren hastanemiz bünyesinde hizmet veren ünitemiz donanımlı altyapısı, deneyimli ekibi ve özverisiyle kısa sürede bölgemizin sınırlarının ötesine geçerek Türkiye’nin en önde gelen kardiyak rehabilitasyon birimlerinden bir olmuştur. Yılda 300’e yakın kalp hastamızın faydalandığı ünitemizde 2 kardiyoloji uzmanı, 1 fizik tedavi uzmanı, 1 diyetisyen, 1 fizyoterapist, 4 hemşire, 1 tıbbi sekreter ile hizmet verilmektedir. Kalp krizi geçirmiş, stent takılmış yada by- pass operasyonu olmuş hastaların iyileşme dönemlerinde onların ellerini tutarak yaşama daha sağlıklı ve zinde bireyler olmalarını sağlamak amacıyla ünitemiz hizmet vermektedir. Egzersiz antrenmanları, diyet danışmanlığı, psikososyal destek, kalp hastalığı eğitimleri ile hastalarımızın bireysel “Yaşam Kooçu” olarak hastalarımıza destek olmaktayız.

Hastalarımız birimimize geldiğinde öncelikle ayaktan tansiyon ve ritim monitorizasyonu, “Kardiyopulmoner Egzersiz Testi’’, solunum fonksiyon testi, ayrıntılı kan tahlilleri, bölgesel yağ oranları dahil ayrıntılı vücut kompozisyon analizi yapıldıktan sonra egzersiz programımıza almaktayız. Bu testlerde anormallikler tespit edildiğinde gerekli tedaviler yapıldıktan sonra hastalarımız programa dahil edilmektedirler. Antrenmanlar sırasında göğüse takılan kablosuz sistem ile alınan EKG’si anlık olarak deneyimli hemşirelerimizce izlenmektedir. Böylece en ciddi olan kalp hastalarında bile egzersizi güvenli hale getirerek hastalarımızın kalbini güçlendirmekteyiz.

Kardiyak Rehabilitasyon Ünitemiz Bölgedeki ve Türkiye’deki benzer merkezlere göre hasta sayısı, ekip deneyimi ve alt yapı olanaklarımız açısından en üst seviyelerdeyiz. Merkezimiz kurulurken Avrupa’daki merkezler örnek alınarak daha iyisini yapma gayreti ile uğraşılıp üst düzeyde hizmet veren bir ünite haline getirilmiştir."