HABER: ÇAĞRI UZUN
Çorum Tabip Odası Başkanlığını 2 yıldır yürüten Dr. Mustafa Azak, görevini Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem'e devretti.
Hatırlanacağı üzere 1 Mayıs Pazar günü Çorum Tabip Odası'nın olağan genel kurulunda başkan seçimi yapılmış, Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem ile Dr. Selçuk Önce başkanlığında oluşturulan iki liste yarışmıştı. Oylama sonucunda Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem'in listesi tüm kurullarda birinci olarak seçimi kazandı.
Dün saat 12:30'da Çorum Tabip Odası Binası'nda gerçekleştirilen törenle Çorum Tabip Odası'nın 2 yıldır başkanlığını yürüten Dr. Mustafa Azak, görevini Yrd. Doç. Dr. Ümit Görkem'e devretti. Törene Azak ve Görkem'in yanı sıra eski ve yeni yönetim kurulu üyeleri de katıldı.
Törende açılış konuşmasını Dr. Mustafa Azak yaptı. 2 yıl içerisinde yaptıkları faaliyetleri anlatan Azak, Tabip Odası'nın tanınmasını sağladıklarını söyledi. Üye sayısının bir hayli arttığını belirten Azak, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.
Azak konuşmasında şunları söyledi:

TEMASLARDA BULUNDUK
"İki yıllık süre içinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizi son genel kurulumuzda ayrıntılı olarak sizlere sunduk. Bu gün sadece ana hatları ile bahsetmek istiyorum.
Protokol gereği katılmamız gereken , Odamıza resmi ve özel kurumlardan gelen mesleki toplantılar ve ilgili davetlere odamızı temsilen görev alan temsilcilerimiz katılmışlardır. Valilik, Belediye,Cumhuriyet Baş Savcılığı, Hitit Üniversitesi, İl müdürlükleri, Sağlık İdarecileri, Tıp Fakültesi, Odalar, Sendikalar, Dernekler gibi birçok kuruluşu ziyaret ettik veya misafir olarak ağırladık.

ODAMIZIN TANINMASINI SAĞLADIK
Faaliyetlerimizi odamız üyeleri ve sosyal projeler kapsamında halka yönelik olmak üzere iki ana bölümde değerlendirebiliriz. Üyelerimiz arasında önceliğimiz hem kendi aralarında hem de odamızla iletişimi artıracak organizasyonlar yapmaktı. Bunun için uzman hekim toplantıları, aile hekim toplantıları, iletişim toplantıları, güvenli sürüş teknikleri semineri gibi sosyal toplantılar ve halı saha futbol turnuvası gibi organizasyonlar gerçekleştirdik. İlimize yeni atanan hekimleri yılda 1 defa bir araya getirdik ve odamızı tanımalarını sağladık.

ÜYELERİMİZİN YANINDA OLDUK
Üyelerimizin iyi ve kötü günlerinde yanında olduk, gerekli desteği verdik. Mesajlarla üyelerimizi bilgilendirdik, doğum günlerini kutladık. Şiddete karşı yürüyüşler, görüşmeler ve basın açıklamaları gerçekleştirdik. Hekimlerimizin daima yanında olduk ve çalışma şartları ile ilgili sorunlarının çözülmesi için idarecilerimizle görüştük. Daha hekimlerimize ulaşmadan idarecilerimizi yönlendirerek birçok soruna çözüm bulmaya çalıştık. Hekimlerimizin haklı davalarında daima yanında olduk.
Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımla Kurban ve Ramazan Bayramlarında ÇEAH, Göğüs Hastanesi ve Özel Hastanelerimizin acilleri, Özel Diyaliz Merkezleri, 112 Acil Komuta Merkezi gibi sağlık tesislerimizi ziyaret ederek onların her zaman yanında olduğunu hissettirdik. Bu ziyaretlerimizin haberlerinin basında yer alması sağlayarak, sağlık çalışanlarının bayram-seyran demeden büyük bir özveriyle çalıştığını bir kez daha dile getirdik.

ÜYE SAYIMIZ ARTTI
Gerçekleştirdiğimiz tüm etkinlikler, toplantılar ve diğer faaliyetlerimiz hakkında çok olumlu geri bildirimler aldık. Üye sayımız il dışına gidenlerin ayrılmasına rağmen 425'e kadar ulaştı. Üye sayımızın artmasından çok memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Umarım Çorum'daki tüm hekimler odamıza üye olur ve gücümüze güç katar.
Oda kaynaklarını elden geldiğince akılcı ve verimli kullandık. Toplantılarımız ve etkinliklerimizin hiç birinde oda kaynaklarını kullanmadık, sponsorlarımız tarafından finanse edildi. Gerek site reklamları ve gerekse 14 Mart Tıp Bayramı etkinliklerinde sponsorlarımızın destekleri sağlanarak oda bütçesine katkı sağlanmıştır. Bütçemiz konusunda yeni yönetimlerden bir ricam olacak. Bence en önemli konu kendimize ait bir büromuzun olup kiradan kurtulmamız gerekiyor. Bu yönde gayret gösterirseler çok faydalı olacağı kanaatindeyim.

DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Tabip Odası yönetim kurulu olarak iki yıllık dönem sürecinde bize destek olan sayın Vali Ahmet Kara’ya, sayın Rektör Reha Metin Alkan’a, Çorum Belediyesi yetkililerine, sağlık idarecilerimize, il müdürlerimize, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi idarecilerine, odalara, sendikalara, dernekler gibi sivil toplum kuruluşlarına, bütün bu aktivitelerin gerçekleşmesinde başta sekreterimiz Nurten Hanım olmak üzere, görevini tamamlayan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, emek sarf eden herkese, çalışmalarımızı yakından takip ederek bizleri yalnız bırakmayan meslektaşlarımıza ve en son olarak ta faaliyetlerimizi duyurarak gücümüze güç katan siz değerli basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."