Yeşilay ve Çorum İl Müftülüğü işbirliğinde “Sigaranın İslam Hukukundaki Yeri” konulu konferans düzenledi. Konferansta tütün mamullerinin zararları konuşuldu.

İl Müftülüğü çalışanlarına yönelik Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Vali Mustafa Çiftçi, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Erçen Diken katıldı.

Programda Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Erçen Diken, bir sunum yaptı. Sigara kullanan kişilerin kalp krizi geçirme risklerinin çok yüksek olduğunu dile getiren Diken, “Yanlış tercihler nedeniyle 10 yıl ömrümüz azalıyor” dedi.

Diken’in ardından kürsüye Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Kaşif Hamdi Okur, çıktı. Tütün tarihinde İslam’daki yerini ve geçmiş dönemlerdeki “mubah” tartışmalarını anlatan Okur, “Geçmiş dönemlerde tütünün zararları bu denli bilinmediği ve hatta yararlı olduğu ifade edildiği için İslam dünyasında tütün mubah sayılıyordu” diye konuştu.

Daha sonra konferansta son olarak Çorum Valisi Mustafa Çiftçi de bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından konferans sona erdi.