Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli bazı sağlık çalışanlarının filmleri aratmayacak şekilde hasta yakınlarının saldırısına uğramasını eleştirerek, şiddete başvuran hasta yakınlarının en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Ahmet Saatcı şöyle dedi:
“21.12.2012 tarihinde Eğitim ve Araştırma Hastanesi 7 kat onkoloji servisinde kanser tedavisi görmekte olan S.K. isimli hastanın gece saat 01.00’de şikâyetlerinin artması sonucu, nöbetçi doktor hastanın yoğun bakıma alınması talimatını veriyor ancak hasta yakınları hastalarının yoğun bakıma alınmasına karşı çıkıyorlar.
Bunun üzerine hastanın durumu ağırlaştığı için mavi kod uygulaması kapsamında sağlık ekibi hastaya yattığı odada müdahale emek üzere geldiklerinde hasta yakınlarından odayı boşaltmaları talep ediliyor.
 Hasta yakınları odayı boşaltmayacaklarını söylüyorlar, ancak sağlık ekibi tarafından görevlerini yapabilmeleri için hasta odasının boşaltılmasının zorunlu olduğunun ifade edilmesi üzerine, yatan hastanın eşi tarafından astsubay olarak görev yapan oğluna ‘Ne duruyorsun silahını getir vur bunları’ demesi üzerine astsubay olan oğlu arabasından silahını alıp yukarı çıkıyor.
Sağlık çalışanları ekibi (nöbetçi doktor, anestezi teknisyeni, servis hemşireleri vb.)  canlarını kurtarmak üzere aşağı katlara kaçmak zorunda kalıyorlar.
 Astsubay elinde silahıyla oda oda çalışanları arıyor. Film veya rüya gibi bir olay. Allah aşkına burası dağ başımı? Hastanıza şifa olmak üzere gece gündüz demeden özveriyle çalışan, sadece teşekkürü ve takdiri hak eden sağlık çalışanlarının göreceği, karşılaşacağı bumu olmalı? 
Hem hastanızın iyileşmesini bekleyeceksiniz, hem de doktor tarafından verilen yoğun bakım kararına karşı çıkacaksınız, yetmedi odada hastaya müdahale edilebilmesi için uygun ortam yaratılması talebine karşı çıkacaksınız. 
Her geçen gün sağlık çalışanlarına artarak devam eden şiddet olaylarına eklenen bu son halka düşündürücü ve bir o kadar da üzücü. 
Sağlık çalışanları Azrail değil ki hastaların canını alsınlar. Vadesiyle ölenlerin faturası da sağlık çalışanlarına mı çıkarılacak, hesabı sağlık çalışanlarından mı sorulacak? İnanılır gibi değil. 
Bu bir canilik. Bu olayı şiddet ve nefretle kınıyoruz. Zanlıların ibret olacak bir cezayla cezalandırılmaları için yetkilileri göreve davet ediyoruz. 
Hastaneye gelen her hasta sağlık çalışanlarının annesi, babası, kardeşi, yakını gibidir. 
Her sağlık çalışanı hastaneye gelen hasta şifa bulduğunda mutlu olur, sevinir, hasta ağırlaştığında, tedaviye karşılık vermediğinde, öldüğünde hastaların yakınları kadar üzülür canı sıkılır, morali bozulur, evde de üzüntüsü devam eder, hal böyleyken zamanında anne babasına veya yakınlarına karşı görevlerini tam yapmayanlar, yapamayanlar hastaları vefat ettiğinde kime karşı kahramanlık göstermek, neyi ispatlamak isterler anlamak mümkün değildir.
Sendika olarak şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun diyor, vefat eden kişiye Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyor, şiddete başvuran yakınlarının da en ağır bir şekilde cezalandırılmasını yetkililerden talep ediyor ve bekliyoruz”