Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çorum Şubesi’nin dayanışma gecesi dün akşam FY Düğün Salonu’nda yapıldı.
Geceye Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Hikmet Aydın, CHP Belediye Meclis Üyesi Dinçer Solmaz, KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, SES Çorum Şube Başkanı Merter Kocatüfek, Eğitim-İş Çorum İl Temsilcisi Duran İrdeli ve yönetim kurulu üyeleri, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şubesi ve Çorum Alevi Kültür Merkezi Derneği Başkanı Nurettin Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri, Eğitim-Sen Çorum Şubesi yöneticileri, Halkların Demokratik Kongresi Yürütme Kurulu üyeleri ve Türk Sağlık-Sen yöneticileri katıldı.
Gecenin açılışında kısa bir konuşma yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çorum Şube Başkanı Merter Kocatüfek, AKP hükümetin milyonlarca kamu emekçisinin taleplerine kulak tıkadığını belirterek, “bizlerle dalga geçmeye devam etmektedirler” dedi.
AK Parti Hükümetinin yapmış olduğu zamlar uyguladığı politikalar neticesinde memurun durumunun her gün kötüye gittiğini belirten Kocatüfek, “Kamu emekçilerinin en temel ekonomik, sosyal ve demokratik talepleri karşısında üç maymunu oynayan, taleplerimizi görmezden gelen AKP hükümetine karşı bütün emek güçlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Başkan Kocatüfek, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın uygulanmasından doğan “Norm Kadro” fazlası çalışanın binleri bulduğu, dolayısıyla görev yerinin değiştirilmesi tehlikesiyle karşı karşıya hizmet vermeye çalışan hekim ve sağlık çalışanları, saldırı, şiddet, yoğun çalışma temposu ve performans baskısı yetmezmiş gibi, mesleki uygulama sırasında her türlü risk ve meslek hastalığı ile de karşı karşıya kalmaktadır.
Demokrasinin giderek önem kazandığı globalleşen dünyada insanlarımızın huzur, güven ve mutluluk içerisinde yaşamasının temel koşulu şiddet ve terör örgütlerine karşı işbirliği yaparak barış dostluk ve kardeşlik ortamının sağlanmasıdır.
AKP hükümetinin ülkeyi savaşın eşiğine getirdiğini vurgulayan Kocatüfek, kral çıplak diyerek buna ses çıkaranları ise mahpuslara tıkıyorlar” şeklinde konuştu.
Kocatüfek, gece katılarak güç veren bütün emekten yana tavır koyanlara ve gecelerine kısa sürelide olsa katılarak destek olan Türk Sağlık-Sen yöneticilerine teşekkür etti.
Müzik eşliğinde ilerleyen saatlere kadar süren gecede sağlık çalışanları gönüllerince eğlendiler.