Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3. Dönem “Evde Sağlık Hizmetleri Hemşireliği Sertifika Programı” kursu tamamlandı.

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Bakım, Hasta Hizmetleri ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Evde Sağlık Hizmetleri Hemşireliği Sertifika Programı’nda uygulama merkezi olması uygun görülmüştü.

Kurs Koordinatörlüğünü Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim ve Ar Ge Birimi’in yaptığı Sertifikalı Eğitim Programı 24 Eylül-19 Ekim 2018 tarihleri arasında 13 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurs süresince teorik derslerin yanı sıra 3. Basamak Yoğun Bakım ünitelerinde ve Saha uygulamalarını devam ettirerek toplamda 160 saatlik eğitim alarak tamamladılar.

Kurs sonunda yapılan teorik sınavın ardından 13 kursiyer “Evde Sağlık Hizmetleri Hemşireliği Sertifikasyon” belgesi almaya hak kazandı.

Hitit Üniversitesi Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen Sertifika Törenine Hastane Yönetimi ve sağlık çalışanları katıldı.

Kaliteli, güvenilir bir eğitim merkezi olmayı hedeflediklerini belirten Hastane Başhekimi sayın Doç. Dr. Çağatay Evrim Afşarlar; “Programın yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, tüm kursiyerlere sertifika programında edinmiş oldukları bilgi ve becerilerin görevlerini daha etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesine katkı sağlaması” dileklerinde bulundu.

Program; Evde Sağlık Hizmetleri Hemşireliği Sertifikasyon Programına katılan kursiyerlere “Katılım Belgelerinin” takdim edilmesiyle sonlandırıldı.