Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen Akademik Genel Kurul Toplantısı’nda öğretim elemanlarıyla bir araya geldi.

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı ve Tıp Fakültesi öğretim elemanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Dolapçı, Fakülte bünyesinde verilen eğitim hakkında bilgi paylaşımında bulunarak, Tıp Fakültesi olarak hızlı bir ilerleme kaydettiklerini ve sağlık konusunda önemli bir hizmet verdiklerine inandığını vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, Hitit Üniversitesi’nin hem gerçekleştirdiği operasyonlarla hem de bünyesine kattığı öğretim üyesi ve birimlerle sağlık alanında her geçen gün büyümeye devam ettiğini ifade ederek, Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanım anlaşması ile birlikte hemen her türlü branşta pek çoğu ilk olan çok sayıda operasyon ve tedavinin, konusunda uzman öğretim üyeler ile birlikte hastanedeki hekimler tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Konuşmasının devamında toplam 155 öğretim elemanına sahip olan Tıp Fakültesi’ndeki iki Araştırma Görevlisinin Uzmanlık eğitimini tamamlayarak, Uzman Hekim olarak çalışmaya başladığını belirten Alkan, elde edilen bu başarının Tıp Fakültesi’nin ne denli geliştiğinin ve olgunlaştığının somut bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Alkan, Tıp Fakültesi bünyesinde başarılı çalışmaların her alanda artarak devam edeceğine inandığının altını çizerek, yapılan başarılı çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti.