14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Çorum’da sağlıkçılar Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Sabah saat 09.00’da Vali Yardımcısı Adem Saçan’ın İl Sağlık Müdürlüğü ziyareti ile başlayan kutlamalar Atatürk Anıtı’nda devam etti.
Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan çelenk sunma töreninde sırasıyla İl Sağlık Müdürlüğü, Çorum Tabip Odası, Çorum Özel Hastanesi ve Çorum Özel Elitpark Hastanesi’nin çelenkleri sunuldu.
Çelenk sunma töreninde bir konuşma İl Sağlık Müdürü Dr İsmail Yücel, sağlıklı bir hayatın insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olduğunu söyledi.
"Sağlık Bakanlığı’nın öncelikli hedefi olan çağdaş sağlık hizmeti anlayışı, insanımıza ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunmanın yanında sağlığı korumaya ve geliştirmeye yönelik çalışmaları da kapsamaktadır" diyen Yücel, sağlık çalışanlarının yeryüzündeki en kutsal, en ulvi mesleği yerine getirdiğini söyledi.
Mesleklerini bu denli kutsal ve ulvi kılan, insanı yaşatmak ve iyileştirmek esaslı, "insan" odaklı oluşu olduğunu belirten Yücel; “Bizler, hiçbir ayrım yapmadan, bütün insanları sevmeyi, onlara saygı duymayı, sabır, hoşgörü ve merhametle hizmet etme arzusu duymayı en başta kabul etmiş insanlarız. Nitelikli, iyi eğitimli, en iyi hizmet koşullarında hizmet üreten, üretilen hizmetten memnun olan ve yarınlarına umutla bakan sağlık çalışanlarımızı görmek, geleceğe umutla bakan sağlıklı toplumların oluşumuna da katkı sağlayacaktır. "Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz" sözüyle Büyük Önder Ataturk'ün güven ve takdirini kazanmış değerli hekimlerimizi ve her düzeydeki sağlık çalışanlarının; yaşama hakkının korunmasında gösterdiği titiz ve insanüstü gayretleri, her türlü övgünün üzerindedir. Maalesef, toplumsal yaşantının tüm alanlarında şiddet; giderek yaygınlaşan bir eğilim haline gelmiştir. Sağlık kurumlarında da şiddet vakalarına çok sık rastlanmaktadır. Başta Acil servisler, yoğun bakım ünitelerinde görev yapanlar olmak üzere, sağlık çalışanları sık sık şiddete maruz kalmaktadır. Sağlık çalışanlarına yönelik olan şiddet vakalarının en kısa sürede son bulması en büyük temennimizdir. Büyük özveriyle mesleğini icra eden, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu saygın ve onurlu mesleği yerine getiren hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim” dedi.
Çelenk sunma töreni karanfil dağıtımı ile sona erdi.