Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu bünyesinde bulunan Sağlık Yönetimi Bölümü’ne 90 öğrenci alınması talebi Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında incelenerek uygun bulundu.
Hitit Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu bünyesinde bulunan Sağlık Yönetimi Bölümü’ne 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nda normal öğretim programına 60, ikinci öğretim programına 30 olmak üzere toplam 90 öğrenci alınması talebi
Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında incelenerek uygun bulundu. Sağlık Yönetimi Bölümü’nden mezun olan öğrenciler, sağlık sektörü içerisinde Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarında, kamu ve özel sektör hastanelerinde, birinci basamak sağlık kuruluşlarında, Sosyal Güvenlik Kurumunda, sağlık hizmetleri ile ilgili faaliyet gösteren kuruluşlarda, sigorta kuruluşlarında, ilaç ve tıbbi malzeme üretimi ve satışına yönelik kuruluşlarda, rehabilitasyon hizmeti sunan kurumlarda, yaşlı bakım merkezlerinde istihdam edilmekte. Sağlık Yüksekokulu bünyesinde, 2018 yılında ilk defa öğrenci alacak Sağlık Yönetimi Programı ile aktif program sayısı 4’e yükseldi. Halen Yüksekokuldaki aktif programlarda 500’e yakın öğrenci, burada eğitimlerine devam etmekte.