Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Okay Erözgün, “Sağlık teşkilatlarında çalışan yedi bin kişinin habersiz olarak görev yerlerinin değiştirilmesi üzerine yaptığı yazılı açıklamada, hukuksuzluk yapılarak sağlık çalışanlarının görev yerleri bir gecede değiştirilmiş ve binlerce sağlık çalışanları sabah gittikleri iş yerinde artık orada çalışmadıklarını ve görev yerlerinin değiştirilmiş olduklarını öğrenerek şaşkına dönmüşler ve siyasi iradeye güvenlerini yitirmişlerledir. Bu keyfi yönetim anlayışına bir isim bulamamışlardır. Bu yönetim anlayışı ancak derebeylik sisteminde görülebilir” dedi.
20 Aralık 2012 tarihi itibariyle binlerce sağlık çalışanının haberleri olmadan tayinlerinin çıkarıldığını açıklayan Erözgün, Halk Sağlığı Kurumu ile İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan bazı Tıbbi Sekreter, Sağlık Memuru, Tıbbi Teknolog, Ebe, hemşire gibi bir çok sağlık çalışanının haberleri olmadan ve istekleri dışında görev yerleri değiştirilerek atamaları yapılmış ve kurumlar arası geçişle, çeşitli hastanelere gönderilmişlerdir. İl Sağlık Müdürlüğü'nde çalışanlar Halk Sağlığı Müdürlüğüne ya da ilçelere atanarak mağdur edildiklerini belirtti.
Erözgün, yıllardır çalıştıkları kurumlarına görevleri başına giden sağlık çalışanları iş yerlerine geldiklerinde artık orada çalışmadıklarını öğrenerek şok olmuşlardır diyerek açıklamalarına şöyle devam etti:
Kurumlar arasında gerçekleştirilen bu nakiller hukuka alenen aykırıdır. Bu istek dışı kabul edilemez tayinler bir günde oldubittiye getirilmiştir. Tamamıyla haksız ve hukuksuz olan bu işlemde zahmet edip çalışanlara haber bile verilmemiştir. Ne talepleri alınmıştır. Ne de tayin edileceksiniz denilmiştir. İstek dışı bu tayinlerle kimin neye hizmet ettiğini anlamak mümkün değildir. Sabah gittikleri kurumlarında artık oranın çalışanı olmadıklarını öğrenerek dünyaları kararmıştır.
Bir devlet memurunun isteği dışında ataması; memurun görevini yapmaması, iş arkadaşları ile geçinememesi, vatandaşa kötü muamele etmesi yada kusurlu görev yaparak devleti zarara uğratması halinde yapılarak idarenin iş barışını ve düzenini korumaya yönelik tasarruf hakkını kullanması olarak değerlendirilir ve idarenin bu tasarrufu makul karşılanır. Ancak yedi bin kişinin bir gece yarısı baskını ile görev yerlerinin değiştirilmesi eyleminde; Sağlık çalışanları bir hukuksuzluk yapmamışlardır. Herhangi bir kusurları da yoktur. İstek dışı tayine maruz bırakılacak davranışları da olmamıştır. Ama resen tayine maruz bırakılmışlardır. Çalışanın isteği ve iradesi dışında yapılan bu tayinlere imza atanlar çağdışı bir yönetim anlayışı sergilemişlerdir.
Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Yapılan bu hukuksuzluk yüce Türk Mahkemelerinden geri dönecektir. Hiç kimse kafasına estiği gibi çalışanın hakkıyla hukuku ile oynayamaz. Sağlık çalışanlarına keyfe keder yaptırımlarla çile çektirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur.
Onurlu ve ilkeli bir sivil toplu örgütü olarak vatandaşımızın Sağlık Hakkını da çalışanlarımızın haklarını da sonuna kadar korumaya ve kimden ve nereden gelirse gelsin haksızlıklara boyun eğmeyerek mazlumun hakkını savunmaya ve haksızlıklar karşısında sessiz kalmayarak sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz diyerek yapılan hukuksuzluk karşısında tüm sivil toplum örgütlerini birlikte mücadele etmeye çağırdı.