Sağlık-Sen 6. Olağan Genel Kurulu’na, Çorum Sağlık Sen delegeleri de katılarak seçimini yaptı. 
Geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilen seçime Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı ve delegeler katıldı.

Mevcut Genel Başkan Metin Memiş’le Genel Başkan Vekili Semih Durmuş’un aday olduğu seçimde, delegeler Genel Başkan Vekili Semih Durmuş’u genel başkan olarak seçti.

Seçim hakkında bilgi veren Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, “Genel Kurul seçimine iki liste olarak girildi. Genel Başkan Metin MEMİŞ ve Genel Başkan Vekili Semih Durmuş''un listelerinin yarıştığı ve kaybedenin olmadığı, kazanın Sağlık-Sen olduğu seçimde delegelerimizin ve teşkilatımızın desteğini alan Genel Başkan Vekili Semih Durmuş ve ekibinin listesi seçimi önde bitirmiştir. Böylece Sağlık-Sen Genel Başkanlığına seçilen Semih Durmuş, Dr. Ahmet Aksu, Mahmut Kaçar ve Metin Memiş'ten sonra Sağlık-Sen’in Genel Başkanlığına gelen isim olmuştur. Önceki Genel Başkanlarımıza Sağlık-Sen'e verdikleri özverili ve başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, Yeni Genel Başkanımız Semih Durmuş ve Yönetim Kurulu üyelerine başarılar diliyoruz” şeklinde kaydetti.

Genel Kurulda kardeşlik birlik ve beraberlik havasının hakim olduğunu belirten Saatcı, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Genel Kurul seçimleri Sağlık-Sen'e yakışır bir şekilde kardeşliğin, birlik ve beraberliğin, bir olmanın, iri olmanın hep birlikte Sağlık-Sen olmanın atmosferi ve havası içinde geçmiştir. Genel Kurulda bu anlamda sağduyulu davranan, taşkınlık yapmayan, vakar ve duruşun en güzel örnekliğini sunan tüm delegelerimize, üyelerimize, teşkilatımıza ve misafirlerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Genel Kurulumuz kaybedenin olmadığı, Sağlık-Sen'in güçlenerek çıktığı bir seçim olmuştur. Yeni Genel Başkanımız Semih Durmuş ve Yönetim Kurulu üyelerinin taşradaki teşkilatlarımızla birlikte el ele vererek sendikamızın çıtasını yükselteceklerinden, Sağlık-Sen'in bayrağını çok daha yukarılara çıkartacaklarından hiç şüphemiz yoktur. Sendikamız dünden daha güçlüdür, yarın daha da güçlü olacaktır. Genel Kurul seçimlerinde kargaşa, kırgınlık, kızgınlık, kaos ve hizipleşme bekleyenler dün olduğu gibi bugünde yanılmışlar asla bekledikleri yanlışın içine düşülmediğini görmüşlerdir. Yeni Genel Başkanımız Semih Durmuş'un yıllardan beri genel merkezde genel başkan yardımcısı ve genel başkan vekili olarak görev yapması neticesinde elde ettiği tecrübesi, bilgi ve birikimi Genel Başkanlıkta elde edeceği kazanımlar için çok ciddi katma değer oluşturacaktır. Bu itibarla Sağlık-Sen Genel Kurul seçimimizin ülkemize, şehrimize ve yeni göreve gelen tüm kardeşlerimize yeni görevlerinin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

.