Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatci, 01 Aralık 2012 tarihinde yapılan Sağlık-Sen Tüzük Tadil Kongresiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Saatci yaptığı yazılı açıklamada:”Tüzük Tadil Kongresinin, 04 Nisan 2012 tarihinde çıkan toplu sözleşme yasasıyla birlikte 4688 sayılı yasada yapılan değişiklerin sonucunda gündeme gelen ve bugün itibariyle yapılan tüzük tadil kongremizin sendikamıza ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Tüzük Tadil Kongresi hakkında bilgi veren Saatci, “Sendika tüzüğümüzü yasada öngörülen değişikliğe adapte etme yükümlülüğümüz gereği tüzük kongremizi toplamış, yasanın getirdiği bazı zorunlu değişikler olduğu gibi, tüzüğümüzün vizyonumuza ve hedeflerimize ulaşmamızı kolaylaştırması adına, çeşitli istişare kurulları oluşturarak, gerekli gördüğümüz birtakım maddelerde de düzenlemelere gidilmiştir. Bu değişikliklerle sendikamız değişen koşullara ve değişen çalışma ilişkilerine çok daha kolay uyum sağlayacaktır. Kongrede değişikliğe gidilen maddeler arasında en öne çıkan madde sendika seçimlerinin 4 yıla çıkarılmasıydı. Seçim sürecinin 4 yıla çıkarılması istikrar ve uzun vadeli plan, program ve çalışma açısından önem arz etmektedir. Seçimlerin kısa aralıklarla yapılması neticesinde, seçim öncesi ve seçim sonrası geçen süreç hizmet ve mücadele açısından kayıp bir zamandır. Yönetimde olanların veya yönetime gelecek arkadaşlarımızın vaat ettikleri çalışmaları yapabilmeleri, hedefledikleri kazanımları sağlayabilmeleri için yeterli bir zaman dilimine ihtiyaçları vardır.  Bu tüzük kongresiyle beraber 2013 yılı Ocak sonunda yapılması gereken sendikamızın seçimi bir yıl uzatılarak 2014 yılı ocak ayı sonuna ertelenmiştir. Mevcut yönetimin görev süresi 2014 Ocak ayı sonunda sona ereceği için Sağlık-Sen Çorum Şube seçimi Ocak 2014’te yapılacaktır. Bu nedenle mevcut yönetim kurullarının görev süreleri sadece Çorum’da değil, tüm Türkiye’de 1 yıl süreyle uzatılmıştır. Seçimlerin 1 yıl gecikmeyle yapılacak olması sadece mevcut yönetimlerin görev süresini uzatmayacak, bundan sonra yapılacak seçimlerde görev alan arkadaşlarımızın da görev süresi 4 yıl olacaktır” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de beklenen ve özlenen değerler sendikacılığı yaptıklarını, bunun kamu çalışanları tarafından kabul gördüğünü ifade eden Saatci, “Bizim sendikacılık anlayışımız, bu toprakların insanının, kuşaktan kuşağa aktarılan pak değerlerinin üzerinde yükseliyor. Biz mücadele azmimizi milletten ve şanlı mazimizin ruhundan alıyor, yaşadığımız dünyaya ve coğrafyamıza da milletimizin gözünden bakıyor, olayları bu anlayışla değerlendiriyoruz.  Üyelerimizden aldığımız güçle, hakkını vererek yaptığımız sendikacılığımızda salt ücret sendikacılığı yapmıyoruz. Bölgemizin bulunduğu coğrafyaya bakıldığında, bu coğrafyada oynanan oyunlara, kurgulanan senaryolara bakıldığında, Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak bizim böyle basite indirgenmiş bir sendikacılık yapma lüksümüz yoktur, olamaz. Çünkü bizim sendikacılık anlayışımızın merkezinde insan vardır, vicdan vardır. Bu sendikanın üyelerinin tertemiz vicdanları, sahip oldukları feraset, insana ve insanlığa verdiği değer, sendikacılığın sadece mali haklar sarmalına hapsolmasına izin vermez. Tüzük tadil kongremizin başta sağlık ve sosyal hizmet çalışanları olmak üzere tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını, ülkemiz ve kamu çalışanlarımız için de istikrar, güven ve kazanıma vesile olmasını dilerim” diye konuştu.