Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından çocuklarda sağlık okuryazarlığını artırmak ve sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek amacı ile hazırladığı Sağlık Çocuk Dergisi’nin 7. Sayısını çıkarttı.

Bu kapsamda Çorum İl Sağlık Müdürlüğü de, Sağlık Çocuk Dergisinin 7. sayısını amacına uygun olarak, yaz Kuran Kursu’nda ve Çorum Belediyesi kültür merkezlerinde eğitim gören çocuklara dağıtımını gerçekleştirdi.

Ayrıca Sağlıklı yaşam araçları ile stant açan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri standı ziyaret eden çocuklara da Sağlık Çocuk Dergisi’ni hediye etti.

Yapılan etkinlik hakkında İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Sağlık Çocuk Dergisi; sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek için bilgi, hikaye, bilmece, bulmaca ve testlerin yer aldığı, çocukların dünyasına seslenen genel kültür ve güzel sağlık davranışlarını kazandıracak şekilde hazırlanmış oldukça eğitici ve öğretici bir dergidir.

Sağlık Çocuk Dergisine ücretsiz olarak abone olabilirsiniz. Dergiye abone olmak için www.saglikcocuk.saglik.gov.tr adresindeki abonelik formunu doldurmanız yeterli olacaktır. Abonelik işlemi tamamlandıktan sonra Sağlık Çocuk Dergisi ücretsiz olarak adresinize gönderilecektir” denildi.