Misafirhanelerin Sağlık Personelinin Kullanımına Açılacağını belirten Saatcı, "Vakalarla birebir temas kuran sağlık çalışanlarının barınma imkanı için devlet ve kamu kurumlarının misafirhanelerinin bütün sağlık personelimizin kullanımına yönelik bir genelge çıktı. Bunu da bölge bölge kullanmak üzere bir çalışma başladı” açıklamalarında bulundu.

Türkiye’de Üretilen Maskeler Yurtdışına Satılmayacak olmasının önemli bir karar olduğunu ifade Saatcı,"Küçük çıkarlar uğruna suistimal eden bazı malzeme üreticilerine gerekli katı yaptırımlar uygulanması, ihracatların bakanlığımızca durdurulması, Türkiye'de üretilen maskelerin, Türkiye'nin ihtiyacı varken yurt dışına satılmayacak olması, pandeminin olduğu dönemde istismar etmek isteyen firmaların, üreticilerin ve satıcıların depolarına baskınlar yapılmasının çok yerinde bir karar olduğunu düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Sağlık personel istihdamının olumlu bir adım olduğunu belirten Saatcı, “Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sağlık-Sen olarak; Taleplerimizi bakanlığa ilettik ve sağlık çalışanlarımız için sonuç aldık. Ancak bu istihdamın tam olarak talebimizin karşılığı olmadığının bilinmesini istiyoruz" dedi.

Döner sermaye ödemlerinin yüzde yüz tavandan ödenmesine de değinen Saatcı, "Bu sürecin 3 ayla sınırlı kalmaması, sürekli hale gelmesi gerekmektedir. Sağlık çalışanlarımızın fedakarlığı gözler önündedir. Başkalarının sıhhati için kendi sıhhatlerinden vazgeçiyorlar. Sağlık-Sen olarak virüs görülen sağlık çalışanlarımıza şifalar diliyoruz” açıklamalarında bulundu.