Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen toplantıda konuştu.
Sağlık Yöneticileri olarak hedeflerinin kurumların sunduğu sağlık hizmetlerinin insan odaklı yapılandırılması olduğunu söyleyen Sobacı, ayrıca bu sağlık hizmetlerinin sunumunun hem çalışanlar hem de hizmet verilecek vatandaşlar açısından nitelikli, hakkaniyetli, güvenilir, bilimsel normlara uygun, faydalı, kolaylaştırıcı, şeffaf ve etik uygulamalar içermesini amaçladıklarını kaydetti.
“Hekimlerimiz ve bütün sağlık çalışanlarımız bu zor görevi yerine getirirken çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadırlar. Bu sorunları en aza indirebilmek için devletimiz büyük gayret göstermektedir. Sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarından ekonomik sıkıntılarına kadar birçok alanda iyileştirmeler yapılmakta yapılmaya da devam edilmektedir” diyen Sobacı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği seçen, kendisini insanlığa hizmet için adayan tüm meslektaşlarıma ve sağlık personeline şükranlarımı sunuyorum. Elbette ki mesleğimiz kutsal ve ulvi bir meslektir. Bu mesleğin erdemini ve güzelliğini ben 36 yıllık meslek hayatımda her an yaşadım. Bir hastanın tedavi olduktan sonra taburcu edilmesi ve giderken teşekkür ettiği andaki konuşmalar aslında bu mesleğin ulviliğini gösterir.

TÜM HEKİMLER SAYGINLIĞINI HİSSETTİRMELİDİR
Benim tavsiyem tüm arkadaşlarımızın örnek bir vatandaş ve her ortamda saygınlığını hissettiren bir hekim olmalarıdır. Bu böyle olduğu sürece bayramlar bizim için değer kazanacaktır. Bugün insanlarımız kaliteli hizmet görebiliyorsa bunun sebebi bizleriz. Biz hekimler barışta, savaşta, her yerde insan için çabalarız. Kalbimizde duyarak ettiğimiz Hipokrat yemini tüm yaşamımızı kapsar ve ona sadık kalırız. Çünkü hekimlik bir meslek değil, bir yaşam şeklidir. Bu nedenle yaptığımız hiçbir şeyi fedakârlık olarak görmeyen bizler, bugün içimizde yaşattığımız çok büyük insan sevgisi ile insanın yaşam hakkı için ettiğimiz yemine bağlıyız. Bu yüzden her birimiz halkımızın sağlığı için çalışmaktayız. Bu vesileyle Sağlık Müdürlüğü; Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak hekimlerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımızla beraber, birlik ve beraberliğimizi perçinlemek, dostlukları tazelemek ve hizmet etme motivasyonumuzu diri tutmak adına bugünü bir fırsat bilerek bir araya geldik. Özetle; büyük bir özveriyle hizmet, değer ve fikir üreten, insanın sağlık problemlerinden kaynaklı, insanların acılarını azaltmak, insanı yaşatmak ve daha nitelikli bir yaşam sürmesi için çaba sarf eden, emek harcayan ve zaman zaman çok zor şartlarda bile vazife ve sorumluk bilinciyle hareket eden bu kutsal mesleğin kıymetli mensupları olan tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramlarım tebrik eder, hayat boyu muvaffakiyetler dilerim.”