Zamlar ardı arkasına gelirken, memur bu yılın ilk 6 ayı için enflasyon farkı alamayacak. İkinci altı ay için ise memura verilecek zam oranının 1.3 puan civarında olması bekleniyor.
Edinilen bilgiye göre, bu yılın ilk 6 ayında tüketici fiyatları yüzde 1,9 arttı. Dolayısıyla yüzde 4 artı 4 zam alan memura ilk 6 ay fark çıkmadı. OVP’de 2012 yıl sonu enflasyonunun yüzde 7,4 öngörülmesi, ikinci 6 aylık dönemde tüketici fiyatlarının yüzde 5,3 civarında artacağını işaret ediyor. Bu da memura ikinci yarıda 1,3 puan civarında enflasyon farkı ödeneceği anlamına geliyor.
Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı hemşehrimiz Okay Erözgün yaptığı değerlendirmede;
Sokaktaki enflasyon ise TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranından oldukça farklı. Zengin ile fakir arasındaki uçurumun giderek arttığı açıkça ortada iken dar gelirli sağlık çalışanı ve kamu çalışanları bu haberle bir kez daha yıkıldı. Artık tahammül sınırlarının zorlandığı bir dönemdeyiz. Suriye ile yaşanan gerginliğin faturası zaten dar gelirli vatandaşımıza çıktı bir de onların boğazına halat bağlanması kabul edilebilir bir durum değildir.
Uzun nöbetlerle, geçim sıkıntısıyla ve savaş gerginliğiyle kamu çalışanları arasında en çok yıpranan kesim olan sağlık çalışanlarından verim bekleniyorsa bir an önce hak ettikleri ücretlerin verilmesi gerekmektedir. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır dedi.