Erözgün, Hükümetin 657 sayılı kanunda yapmayı planladığı değişiklikle memurun tanımı değişecek. Memurun iş güvencesi ortadan kaldırılacak. Görevini iyi yapmayan memur işten çıkarılabilecek. Memurun verimliliği de ölçülecek. Çok çalışan çok, az çalışan az maaş alacak. Yeri değiştirilen bürokrat mahkemeye başvurup geri dönemeyecek ifadesini kullandı.
Erözgün, hazırlanan taslağın altında kadrolaşma ve yandaş siyasetin ön plana çıkacağını, farklı görüşteki memurların baskı altında kamu hizmetlerine son verileceğini belirtti. Erözgün, bu taslak açıkça gösteriyor ki korku siyaseti ile var olan memur kadromuz tamamıyla değiştirilmek istenmekte, farklı siyasi görüşte olan kamu çalışanlarımız sindirilmeye ve toplumdan dışlanmaya mahkûm edilmeye çalışılmaktadır. Biz bu taslağı hiçbir şekilde onaylamıyoruz” ifadesini kullandı.
Erözgün, bu taslağın hazırlanmasında yandaş sendika dışında hiçbir sivil toplum örgütünün görüşü alınmadığının da altını çizerek yeni düzenlemenin altında hangi amaçlar yatmaktadır? Diye sordu.
Erözgün, taslakta İdarenin görevden alma ve görev yeri değiştirme inisiyatifini kullanma şartlarının genişletildiği ibaresine dikkat çekerek kamu hizmetinde hükümetin kendi kadrosunun memur sıfatı kazanacağını kaydetti.
Erözgün sözlerine şöyle devam etti: Türkiye’nin sosyal devlet olma yolunda geriye doğru attığı bu adımlar verimliliği arttırmayacaktır.  İş güvencesi olmayan memur kafasında sürekli ne zaman işten çıkarılacağım sorusuyla görevini yerine getiremeyecektir. Tüm Sağlık-Sen olarak bu taslağın derhal geri çekilmesini ve devlet memurunun elinde kalan tek hakkı iş güvencesinin elinden alınmamasını istiyoruz.